Okrogli jubilej Frančiške Zupančič

25.7.2021 | 19:30

Okrogli jubilej Frančiške Zupančič

Sedmega julija je osebni jubilej, 80 let, praznovala gospa Frančiška Zupančič iz Arčelce. Rodila se je na Orlaki kot najstarejši otrok v družini še s tremi brati in sestrama. Primožila se je na Miklavževo kmetijo v sosednjo vas, kjer sta s pokojnim možem uspešno gospodarila in vzgojila štiri otroke. Njuno delo nadaljuje sin z družino.

Kmetija ji je še vedno v ponos. Kljub letom rada priskoči na pomoč pri različnih opravilih, predvsem pri hranjenju teličkov. Kot aktivna članica društva Tavžentroža je prijela tudi priznanja za peko kruha iz krušne peči. Vrsto let je neutrudno zvonila ob slovesnih in tudi žalostnih dogodkih v bližnji cerkvici Svete Magdalene.

Danes jesen svojega življenja gospa Frančiška preživlja v hiši, kjer složno sobivajo tri generacije, kar je v teh časih že prava redkost. Vesela je, da so jo mladi ob njenem jubileju presenetili in ji prvič v življenju omogočil polet z letalom nad njej ljubimi domačimi kraji. Kljub težkemu kmečkemu življenju se zelo rada spominja svojih mladih let. Ni zagrenjena, ampak polna življenja. Gospa Frančiška je v KS Sela pri Šumberku poznana kot zelo gostoljubna, prisrčna in prijazna gospa.

Miklavževa mama, želimo vam zdravja in zadovoljstva, ter še na mnoga leta!.

Tavžentroža, KORK in KS Sela pri Šumberku

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava