Triki, s katerimi bo pijača hladna že v nekaj minutah

23.7.2021 | 13:10

V mrzlo vodo dodajte žlico soli in ledene kocke ter v mešanico položite pijačo. (Dreamstime)

V mrzlo vodo dodajte žlico soli in ledene kocke ter v mešanico položite pijačo. (Dreamstime)

Le česa si v vročih poletnih dneh želimo bolj kot prijetno hladne pijače, ki nas osveži in nam povrne moči in zagona? Veste, kako najhitreje ohladiti pijačo, če so se že v kratkem napovedali gosti?

Poletje je postreglo z visokimi temperaturami, vrtnimi zabavami, pikniki ter obiski prijateljev in znancev, v vročih dneh pa lahko posedamo na terasi. Seveda je prvo, kar gostom ponudimo, hladna osvežitev, a kaj narediti, če nas ti z obiskom presenetijo? Drži, vsak bo za začetek vesel kozarca hladne vode iz pipe, a piva, ogretega na sobno temperaturo, se bo branil. Toda z naslednjimi triki ga boste prijetno ohlajenega lahko postregli že po 15 minutah.

Krpe in papirnate brisače

Odličen trik, s katerim lahko ekspresno ohladite pijačo, so mokre papirnate brisače ali kuhinjske krpe. Vse, kar morate storiti, je, da papirnate brisače zmočite, nato pa vanje ovijete steklenice oziroma pločevinke ter jih za kratek čas položite v zamrzovalnik. Zadostovalo bo že 15 minut. Papirnate brisače ali krpe bodo namreč poskrbele, da se bo celotna vsebina ohladila precej hitreje in enakomerneje kot sicer. Tako boste lahko takoj postregli s prijetno hladno poletno osvežitvijo.

Osoljena voda

V večjo skledo, na primer za solato, ali v vedro natočite mrzlo vodo in primešajte dve žlici soli ter dodajte še čim več kock ledu. Nato v posodo položite steklenice in pločevinke. Sol bo preprečila, da bi se led prehitro topil, in pijača se bo hitreje ohladila. Steklenice in pločevinke bodo tako že po nekaj minutah prijetno hladne. Vedro lahko uporabite tudi kot dekorativni predmet na zabavi.

Zamrznjeno sadje

S tem trikom lahko hitro ohladite brezalkoholne napitke, kot so limonade in razne domače vode z okusi, pa tudi alkoholne pijače. Shranite jagode grozdja ali drugega poletnega sadja v zamrzovalnik ter jih nato uporabite kot kot dodatek, dekoracijo in namesto ledenih kock. Tako boste izboljšali okus pijače in jo hkrati prijetno ohladili.

Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava