DL: Na urgenci preživela skoraj 10 ur, a to, po kar je prišla, ni dobila

22.7.2021 | 13:40

Urgentni center Splošne bolnišnice Novo mesto. (Foto: L. M.)

Urgentni center Splošne bolnišnice Novo mesto. (Foto: L. M.)

Na dežurni telefon našega Dolenjskega lista nas je poklicala Bronislava Šoštar iz Semiča, ki ima za sabo, kot je pripovedovala, izjemno neprijetno izkušnjo v novomeškem urgentnem centru. Tja jo je s hudimi bolečinami v kolenu, zaradi česar praktično ni mogla hoditi, in slabega počutja napotila njena zdravnica iz metliškega zdravstvenega doma. Ta jo je pred tem tudi testirala na koronavirus, izvid je bil pričakovano negativen, sicer pa je bila tudi že cepljena.

»Na urgenco me je pripeljal sin okoli 13.30, in ker sem zavoljo bolečin imela povišano telesno temperaturo, so me obravnavali kot okuženo z novim koronavirusom,« je svojo pripoved začela starejša Semičanka, ki ima za sabo že 12 operacij. Na urgenci je bila do 23.10, ko je na svojo željo dobila izvid, da je lahko, sicer še vedno z bolečimi koleni, odšla domov. Da bi podrobneje orisali njeno zgodbo, bi potrebovali kar nekaj prostora, a če potegnemo črto, so ji v tem času na urgenci, kot je dejala, kar trikrat vzeli bris, ki je bil vsakič negativen, in enkrat kri, na hodniku je preživela več ur, in ko je dvakrat prosila, ali jo lahko kdo pospremi na stranišče, je nihče od osebja ni uslišal, tako da so ji na koncu pomagale pacientke, od vseh, ki so jo uspeli pogledati, je strokovno delo po njenem opravila le kirurginja, za nameček pa je bil še napačno napisan izvid.

Dodala je še, da se marsikdo ne upa nič reči, a ona nima prav nič izgubiti, zato je tudi javno želela le opozoriti na to, kar se ji je zgodilo.

Članek je bil objavljen v 19. številki Dolenjskega lista 13. maja 2021 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava