Kako je imam Midhat slepil Novomeščanko in ji pobral imetje

3.7.2021 | 19:40

Nekdanji imam Islamske skupnosti v Sloveniji Midhat Mujkić (foto: Dolenjski list)

Nekdanji imam Islamske skupnosti v Sloveniji Midhat Mujkić (foto: Dolenjski list)

Šokantna zgodba Dolenjke, ki jo je omrežil imam iz Bosne: ''Poniževal me je, da sem gnoj, z džezvo me je udaril po glavi ...'' ... Hermina Nur Grabner iz Novega mesta je 20 let živela z nekdanjim imamom Midhatom Mujkićem, s katerim imata tudi sina. Potem je razkril, da je poročen z drugo, ki izhaja iz BiH. V Reporterju razkrivajo njeno zgodbo, tu pa objavljamo izsek njene izkušnje v zakonu z imamom Mujkićem.

Hermina poudarja, da je bila tudi žrtev Mujkićevega nasilja. Nad njo je v skupnem domu v vasi v okolici Novega mesta izvajal nasilje že od leta 2016, poniževal pa jo je z besedami, da je gnoj, govno, naj izgine iz hiše, saj ni nič njenega. Pravi, da jo je večkrat fizično napadel, najhuje februarja 2018, ko jo je z džezvo dvakrat udaril po glavi, zaradi česar je imela poškodovano glavo, ustnico, zobovje, oslabljeno ustno votlino.

Zoper Mujkića je tožilka Andrejka Dvornik z okrožnega tožilstva v Novem mestu maja 2018 na tamkajšnje okrožno sodišče vložila obtožnico. Zaradi dveh kaznivih dejanj: nasilje v družini in lahka telesna poškodba. Odkar je bil novembra 2018 na novomeškem sodišču opravljen predobravnavni senat, je sojenje blokirano. O tem več v tiskanem Reporterju.

Policisti so Mujkiću po napadu z džezvo sicer izrekli prepoved približevanja Hermini, toda to je gladko ignoriral. Iz hiše se je morala odseliti žrtev in ne on. Toda to je bil šele začetek Herminine kalvarije. V postopku v CSD je namreč Mujkić razkril, da se je leta 1972 v BiH civilno poročil s tamkajšnjo državljanko Izeto.

Iz BiH se je sicer že leta 1980 (brez žene) priselil v Slovenijo. Trdil je, da sta z Izeto še vedno poročena, saj se nista nikoli uradno ločila, imata tudi dva otroka. To je bil za Hermino pravi šok. Človek, s katerim je živela skoraj 20 let in imata sina, zdaj trdi, da je bila zgolj njegova ljubica!? Njej je razlagal, da je bil v BiH šeriatsko poročen, vendar je ločen.

Čustvena vez z moškim, ki mu je očitno preveč zaupala, je bila dokončno prekinjena, toda naslednji šok je Hermina doživela, ko ji je Mujkić odrekel kakršenkoli prispevek v njuno skupno premoženje. Dejansko je po njenih besedah z njo manipuliral, da je bilo vse premoženje (hiša, avtomobili) pisano na njega kot edinega lastnika.

A to se ji niti ni zdelo sporno, saj se je zavedala, da je premoženje, ki ga ustvarita dva v zunajzakonski skupnosti (verska poroka pred državo, kot rečeno, ne šteje) skupno. Po njenem je v času trajanja zveze za skupno življenje prispevala okoli 200 tisoč evrov, pri čemer je šlo tudi za njeno premoženje še od prej. Prav tako za premoženje svoje mame.

Ostala je brez premoženja, slovenska sodišča pa bi ji odvzela še dostojanstvo. Opozarja, da je še več Slovenk s podobno hudo izkušnjo.

Razkrivamo temno plat islama v Sloveniji. Ko se za sladkimi besedami skriva kruta realnost.

Čeprav sta z Mujkićem živela v dolgoletni zunajzakonski skupnosti, so jo slovenska sodišča glede delitve premoženja odslovila kot brezpravno ljubico.

Kako se je na njeno prošnjo za pomoč odzval glavni tajnik Islamske skupnosti Nevzet Porić, ki bo novi mufti v Sloveniji.

Zakaj novomeška sodnica Mojca Hode v več kot treh letih od obtožnice zoper Mujkića, obtoženega za družinsko nasilje, sploh ni začela glavne obravnave.

Zakaj Mujkićeva zastopnica trdi, da se slednji s Hermino leta 2002 po šeriatskem obredu ni poročil, pač pa je postal zgolj njen mahrem (zaščitnik).

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

3.7.2021+4     + (4)     – (0)     Oceni true truic 

vsa "duhovna "poslanstva so ista .Brez izjem. Ni samo jasno kako pridobivajo ovčice, čeprav to vsi vedo...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava