''Contour Slovenia'' - za ekipo že več kot 800 km državne meje

16.6.2021 | 13:10

''Contour Slovenia'' - za ekipo že več kot 800 km državne meje
''Contour Slovenia'' - za ekipo že več kot 800 km državne meje

Športna avantura ljubiteljskega kolesarja Ignaca Bakšeta se nadaljuje ob slovenski državni meji. Na poti polni izzivov ga spremljajo kamere Produkcijske Hiše Vihar Media, ki snemajo vseslovenski kolesarski dokumentarni film: prekolesariti slovensko državnomejo, oziroma s kolesom izrisati konturo Slovenije.

Start “Contour Slovenia” je bil v Šentjerneju. Ignac se je nato v Brežicah pridružil ekipam profesionalnih kolesarjev na štartu tretje etape dirke Po Sloveniji. Pot se je nato nadaljevala proti Rogaški Slatini. V Bistrici ob Sotli se je ekipa po naključju znašla v dogajanju projekta “Slovenska bakla”, ki ga organizira Olimpijski komite Slovenije in naznanja letošnje OI v Tokiu. Bistriški župan g. Franjo Debelak, je našemu Ignacu za nekaj trenutkov predal olimpijsko baklo, kot simbol jeklene volje.

Ignacu so se na poti s kolesi pridružili tudi prijatelji, na Žavcarjevem vrhu pa sta ga obiskala tudi žena Ria ter sinček Ignac. Njegova žena nam je zaupala: »Najprej smo si kolesarsko avanturo zastavili kotdružinski projekt, kasneje pa se je iz tega razvil zelo zahteven projekt kolesarjenja. Smo podpora možu oziroma atiju.«

Četrta etapa je bila zahtevna, vendar je ponudila neverjetne razglede na slovensko pokrajino. V Črni na Koroškem je celotno ekipo sprejela tudi županja, mag. Romana Lesjak, in ob zajtrku naslednji dan z ekipopoklepetala o pametnih vaseh.

Na trasi iz Zgornjega Jezerskega pa je Contour Slovenia karavni pot v Tržič preprečil plaz, zaradi katerega so bili primorani prilagoditi traso. Ignac in cela ekipa je bila ob tem razočarana, saj je bila Dovžanova soteska ena izmed najbolj slikovitih naravnih znamenitosti na Contour Slovenia trasi.

Ekipa je na polovici kolesarske pustolovščine. Ignac, ki je še vedno navdušen nad kolesarsko dogodivščino, pravi: “Všeč mi je razgiban teren. Na poti so seveda izzivi, vendar gre vse po planu. Navdušen sem nad različnimi konci Slovenije, ki jih skozi kolesarski izziv srečujem prvič. Počutim se odlično, fizična kondicija je še vedno vrhunska, mogoče mi malo primanjkuje spanca. Moje misli so že v drugi polovici kolesarskega izziva.”

“Vse skupaj je ena velika pustolovščina. Veliko je improvizacije. Vendar sledimo Ignacu ter s kamero lovimo kolesarske trenutke. Smo utrujeni, ampak še vedno polni adrenalina.Na poti je veliko dogajanja. Celotna ekipa se srečuje z izzivi, ki nas vsakodnevno presenetijo. Seveda je to odlično za kolesarsko-dokumentarni film, ki nastaja. Že sedaj trdim, da si ga bo vredno ogledati,” pravi režiser filma Rok Sanda.

Športni podvigše naprej lahko spremljate preko spletne strani in preko socialnih omrežij.

Prijazen pozdrav
Contour Slovenia

Galerija

Contour Slovenia Dan 2
Contour Slovenia dan 3
Contour Slovenia Dan 4
Contour Slovenia Dan 4 by Vihar Media
Contour Slovenia Dan 4
Contour Slovenia Day 5
Contour Slovenia(1)
Contour Slovenia(2)
Contour Slovenia(3)
Contour Slovenia
contour slovenia9

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava