25. Šmarješki tek letos največja tekaška prireditev v Sloveniji

15.6.2021 | 12:20

Zvezdniška zasedba (vse fotografije: Luxprodux)

Zvezdniška zasedba (vse fotografije: Luxprodux)

Absolutna zmagovalca na 8km Anja Fink in Mitja Krevs

Absolutna zmagovalca na 8km Anja Fink in Mitja Krevs

Ta vikend je v Šmarjeških Toplicah potekal Šmarješki vikend športa 2021 in 25. Šmarješki tek, v organizaciji odličnega tekača Aleša Lindiča in njegove ekipe, komentorski mikrofon in odnose z javnostmi pa je zaupal voditeljici, piarovki in organizatorki dogodkov Barbari Pirh, sicer tudi zagreti tekačici.

V soboto so najprej tekli najmlajši, popoldne pa so se podali na tekaško preizkušnjo trail tekači, kateri so premagali 19 km na zahtevni trasi z 800 m višincev. Zmagovalec traila je bil pričakovano odličen maratonec, kralj Istrskega maratona in poklicni vojak Aleš Žontar, drugi Tadej Osvald in tretji Uroš Pintar, med ženskami pa je slavila Nika Colnar Hrastar. Na prireditvenem prostoru je bila visoka udeležba tudi pri košarki, kjer se je pomerilo veliko moških ekip, željnih športnega, sproščenega druženja, tudi ob pivu in burgerju.

V nedeljo je bil glavni tek na 8km. Mitja Krevs je s časom 26:45 upravičil vlogo prvega favorita in glavnega zvezdnika dolenjskega tekaškega praznika. Drugo mesto je pritekel Miha Povšič (26:55) in tretje Matjaž Pregrad (27:52). Zmagovalka Anja Fink je pustila konkurenco daleč za sabo. S časom 30:09 je bila šesta v cilju med tekači, Darja Jereb (35:50) in Maja Peperko (36:33) sta bili druga in tretja tekačica v cilju.

Organizatorji pravijo, da so še vedno za mnoge majhni in jih podcenjujejo, po obisku pa prejemajo zahvale iz vseh koncev in krajev, od državnih prvakov, športnih legend, sponzorjev in obiskovalcev. Le teh je bilo letos v dveh dneh okoli 2000, tekaške razdalje je premagovalo skoraj 600 tekačev, kar pomeni, da je Šmarješki tek v letu 2021 največja tekaška prireditev v Sloveniji.

Medtem ko so komaj zaključili eno zgodbo, že snujejo naslednjo, ki bo še boljša, še obširnejša in še bolj privlačna za tekače in druge obiskovalce.

B. P.

Galerija

Absolutna zmagovalca na 8km Anja Fink in Mitja Krevs
Ales Lindic
Ales Zontar
Barbara Pirh in Tadej Osvald
Barbara Pirh voditeljica
Trail tekaci
Zvezdniska zasedba

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava