Začetek triatlonske sezone lepa popotnica za bližnje EP

15.6.2021 | 08:20

Začetek triatlonske sezone lepa popotnica za bližnje EP

Z jubilejnim 10. Triatlonom za pokal Istre se je v Kopru končno začela tudi domača triatlonska sezona. Presenetljivo veliko, kar 260, udeležencev na različnih razdaljah, dobra organizacija, čudovita proga in lepo vreme so postavili piko na "i" tekmovalnemu uvodu na slovenskih tleh. Olimpijska preizkušnja, ki je štela tudi za državno prvenstvo pa je pokazala dobro pripravljenost najboljših pred Evropskim prvenstvom, ki se bo v Kitzbuhlu začelo v petek, 18. junija.

Državni prvak Klemen Bojanc (TK 3LIFE) je bil, poleg zmage, vesel tudi začetka domačih tekem, ki so ga vsi že nestrpno pričakovali. "Proga je bila super, pretežno ravninska,  tekmo pa sem  poskusil opraviti z malo manjšo porabo energije, saj me v petek čaka že nastop na evropskem prvenstvu, na katerem si želim uvrstitve v sobotni finale," je povedal absolutni zmagovalec Klemen Bojanc.

V ženski konkurenci je bila nepremagljiva Monika Bartol (TK Inles Riko Ribnica), ki je bila z dosežkom pred odhodom na Evropsko prvenstvo zadovoljna. "Tekma je bila super, vreme kar toplo, pri plavanju so me sicer malce ovirali valovi, kolesarila sem skupaj še z dvema puncama, v zadnjem krogu pa sem jima ušla in tekla bolj sproščeno," je po tekmi povedala zmagovalka Monika Bartol.

V petek, 18. junija se bo Kitzbuhlu začelo Evropsko prvenstvo, na katerem bo nastopilo 11 slovenskih triatlonk in triatloncev, v nedeljo, 20. junija pa bo znova živahno tudi "doma", ko bo Brestanica prizorišče tradicionalnega akvatlona Rajhenburg, ki bo štel tudi za državno prvenstvo.

Triatlonska zveza Slovenije

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava