Radio Aktual: Največja radijska družina v Sloveniji

14.6.2021 | 14:10

Klemen Bunderla

Klemen Bunderla

Anita Gošte

Anita Gošte

Radio Aktual: Največja radijska družina v Sloveniji
Radio Aktual: Največja radijska družina v Sloveniji

Včeraj so bile sanje, danes so sanje postale resničnost. Prvič v zgodovini samostojne Slovenije, odkar se poslušanost radijskih postaj meri z radiometrijo, je ena radijska postaja presegla magično mejo 300.000 poslušalcev! In danes lahko aktualovci ponosno povedo, da je najbolj aktualna radijska postaja prav njihov Radio Aktual.

Ob izjemni novici Klemen Bunderla, jutranji voditelj na Radiu Aktual, ni skrival navdušenja: »To je neverjeten, nepričakovan poklon! Ne najdem besed, da bi se lahko dovolj zahvalil našim zlatim aktualovcem. Našim poslušalcem, ki nas vzamejo s seboj praktično povsod. Skupaj smo, ko gremo spat, skupaj gremo v službo, skupaj hodimo po hribih, na morje, skupaj si delimo lepe zgodbe, včasih tudi težke … In mislim, da lahko v imenu vseh, ki delamo na Radiu Aktual, rečem, da so naši poslušalci tudi naši prijatelji. Navsezadnje brez njih ne bi bilo nas. Prav oni so dokaz, da se dobro z dobrim vrača. In zdaj bi se rad na tem mestu vsem iz srca zahvalil, da nam vračate to čarobno energijo. In obljubim, da se bomo še bolj trudili to našo čudovito skupno zgodbo pisati še naprej. Še bolj se bomo smejali, še bolj bomo plesali, še bolj na glas prepevali in se še bolj zabavali. Tako kot to znamo samo aktualovci.«

Tudi glasbena urednica Anita Gošte je bila izjemno vesela novice: »Mislim, da smo se v teh posebnih časih še bolj povezali s poslušalci in da smo se jim spodbudo trudili dajati vsak dan posebej skozi besede in skozi paleto pesmi za dušo naših čudovitih glasbenih prijateljev. Naša glasba se pripravlja na dnevni bazi in vesela sem, če se skozi glasbo čuti, da živimo s poslušalci – skozi vremenske, praznične, počitniške, fešta pesmi … Nič ni pripravljeno za dva tedna vnaprej, ampak živimo tukaj in zdaj, živimo to, kar je realno in vzamemo si tisto, kar naša duša in telo potrebujeta ta trenutek. Dokazali smo, da glasba niso številke in tabele, ampak čustva! Bravo, ta uspeh smo vsi - ustvarjalci in poslušalci, ta uspeh je Aktual!«

Aktualovci so seveda upravičeno ponosni, da njihova radijska družina, kot jo imenujejo sami, ves čas raste. Svojo zgodbo neutrudno pišejo že 13 srečnih let, in kot kaže, je njihov recept za uspeh pravi. Glasba na Radiu Aktual ti hočeš nočeš zleze pod kožo, poleg tega pa nas v dobro voljo vsak dan spravljajo tudi vrhunski radijski voditelji, ki so jih poslušalci zaradi njihove dobrosrčnosti in ljudskosti, s katero nam vsak dan pričarajo poletje, vzeli za svoje.

A ne glede na zgodovinski uspeh ostajajo aktualovci trdno na tleh. Pravijo, da se še kako zavedajo, da je številka 301.000 poslušalcev ne samo resnično neverjeten dosežek, temveč tudi obveza, da svoje delo nadaljujejo še bolj zavzeto. Kar pa, glede na to, da dekleta in fantje dejansko delajo 24 ur na dan, gotovo ne bo težko.

Kje so meje poslušanosti, je težko reči, a rekordi so zato, da se rušijo. In verjamemo, da ima Radio Aktual še mnogo tega, kar nam lahko pokaže, in kot pravijo sami – s poslušalci skupaj do zvezd!

Radio Aktual

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava