DL: Nina Savnik v TV šovu: Ali sanjski moški ali pa k nunam

5.5.2021 | 14:45

Z atijem Borisom (Foto: osebni arhiv)

Z atijem Borisom (Foto: osebni arhiv)

Kaj bi Nina brez brata Žana? (Foto: osebni arhiv)

Kaj bi Nina brez brata Žana? (Foto: osebni arhiv)

Nina Savnik je očarala v čudoviti zeleni obleki. (Foto: Ana Gregorič)

Nina Savnik je očarala v čudoviti zeleni obleki. (Foto: Ana Gregorič)

Nina Savnik, dekle, ki ji pristoji zelena ... (Foto: Ana Gregorič)

Nina Savnik, dekle, ki ji pristoji zelena ... (Foto: Ana Gregorič)

Na sprehodu z mami Vido in s štirinožnim prijateljem (Foto: osebni arhiv)

Na sprehodu z mami Vido in s štirinožnim prijateljem (Foto: osebni arhiv)

Treniranje rokometa je prekinila poškodba rame. (Foto: osebni arhiv)

Treniranje rokometa je prekinila poškodba rame. (Foto: osebni arhiv)

DL: Nina Savnik v TV šovu: Ali sanjski moški ali pa k nunam

Življenje 22-letne Nine Savnik iz Brežic, študentke 2. letnika turizma, se je te dni spremenilo, saj je ena izmed 18 tekmovalk resničnostnega šova Sanjski moški, ki je pred televizijske zaslone pritegnil marsikoga. Nina se poteguje za ljubezen Gregorja Čeglaja, sanjskega moškega, ki ga je takoj očarala s svojo simpatičnostjo pa tudi z lepo zeleno obleko, ki je blondinki zelo pristajala.

A tudi sama ob njem ni ostala hladna. »Seveda nisem vedela, kakšnega fanta so izbrali za to oddajo, in ko sem Gregorja prvič videla na rdeči preprogi, sem res ostala kar brez besed. Kot bi ga naredili zame: visok, temni lasje, rjave oči, športna postava. Tudi ko sem ga bolje spoznala, mi je bil res simpatičen poba, značajsko sva se ujela,« pripoveduje Nina, ki doda, da bi ji bilo najslabše, da bi se prijavila v oddajo, potem pa bi se morala potegovati za fanta, ki ji ne bi bil všeč.

PODPORA DRUŽINE

Za šov je prejela vabilo POP TV in kar hitro se je odločila, da bo sodelovala, še zlasti, ker jo je podprla družina: ati Boris, mami Vida in brat Žan. Sicer bi razmišljala dlje. »Vsi so bili navdušeni in so mi rekli: Pojdi, bodi sproščena. Ati se je celo pošalil, da bom sicer morala k nunam, ker nisem domov pripeljala še nobenega fanta,« v smehu pove Nina in hitro doda, da še ni imela resne zveze in da bo domov pripeljala samo enega fanta, ki bo vreden, da ga spoznajo tudi njeni starši in drugi . Pri ljubezenskih zadevah je resno dekle.

Vabilu je sledila avdicija, vmes pa je bilo tudi malo dvomov, ali je res pametno, da sodeluje v šovu, saj jo bo gledala vsa Slovenija. »Nato sem prav dan pred avdicijo dobila še koronavirus in vse se je prestavilo. A moja odločenost, da izkoristim to življenjsko priložnost, je rastla. K sreči sem bila sprejeta in res mi ni žal. Resničnostni šov je bil krasna izkušnja, stkala sem nova poznanstva in prijateljstva,« pripoveduje Nina, ki so jo nove prijateljice že tudi obiskale v Posavju. Z nekaterimi sotekmovalkami se je razumela bolje kot z drugimi, a prepirov ni bilo.

NAJTEŽJE JE BITI DAMA

Seveda je bila posebna izkušnja za Nino snemanje. Dekleta so bila dober mesec dni odrezana od zunanjega sveta, ves čas snemanja, ki je potekalo februarja, v glavnem v Portorožu, so bila izolirana, domov se niso smela vračati, ravno tako niso imela dostopa do mobilnih telefonov, računalnikov, televizije, interneta. A ni bilo dolgčas, vedno se je kaj dogajalo.

Nina se je kameram kar hitro privadila in tudi začetna trema se je počasi razblinjala. »Najtežje mi je bilo sedeti kot dama, v vseh tistih oblekicah, saj tega nisem bila vajena. Sem športni tip človeka, najraje v kavbojkah, majčkah, trenirkah. Zdaj pa oblekice, najlonke, visoke pete … No, na hojo v petkah sem se hitro navadila, doma sem vadila dva dni,« se nasmeje sogovornica, ki je deset let trenirala rokomet, poškodba rame pa je vse to prekinila. Zaradi oddaje, v kateri so dekletom pri oblačenju pomagali stilisti, s seboj pa je vsaka lahko prinesla tudi kaj svoje garderobe, bo zdaj gotovo pogosteje bolj ženstveno oblečena, pravi Nina.

CENI ISKRENOST

Zdaj, ko je vsega konec, z zanimanjem spremlja oddajo. »Nisem vedela, kaj bodo uvrstili v oddajo in kako bodo vse skupaj zastavili. A mi je všeč in tudi sebe z zanimanjem opazujem. Bila sem živčna, a sem se med oddajo spreminjala. Sicer pa sem se ves čas snemanja zavedala, da bom na televiziji, in sem se kontrolirala,« odkrito pove Nina, ki je vesela samih dobrih odzivov iz okolice: od prijateljev, sorodnikov, sosedov in znancev. »Čeprav sem bila pripravljena na vse, zlasti na družabnih omrežjih,« doda in poudari, da je hvaležna svoji fakulteti, da študij ni trpel in je lahko vse nadomestila.

V ljubezni si želi predvsem iskrenosti, laži ne prenaša. Stavi na simpatičnost in neko »kemijo«, predvsem pa na dobro komunikacijo. Brez pogovora v zvezi ni nič. Njen moški jo bo moral znati tudi nasmejati, jo presenetiti s kakšno malenkostjo, kdaj pa kdaj je dobrodošla tudi romantičnost.

IMETI SVOJ HOTEL

»Da ne bo dolgočasno, da se bova znala skupaj nasmejati in da si bova res zaupala. Za to pa si morava prizadevati oba, se razume,« pripoveduje Nina Savnik, ki si želi ustvariti družino, imeti otroke. Že zdaj rada kuha – svojega sanjskega moškega bi razvajala s pico, tortiljami, piščančjimi zrezki v smetanovi omaki z gobicami.

Brežičanka, ki je obiskovala srednjo kozmetično šolo v Novem mestu, nato pa se je odločila za študij turizma – najprej v Portorožu, ker je v Izoli takrat trenirala rokomet, a se je zaradi poškodbe vse prenehalo, zato se je vrnila v rodne Brežice in vpisala na tukajšnjo Fakulteto za turizem –, ima ambiciozne načrte tudi na poslovnem področju. Nekoč želi imeti svoj hotel ali pa kar verigo hotelov – ravno zdaj imajo na fakulteti nalogo zasnovati svoj sanjski hotel, tako da išče ideje.

Sicer pa si Nina, ki je družabno dekle, trenutno najbolj želi konec epidemije in nevarnosti koronavirusa. »Pa ene ta prave veselice, da se sprostim, naplešem in napojem. Glasba mi veliko pomeni,« še pove Nina, ki v prostem času rada obišče tudi kino, gleda televizijske serije, se druži s prijatelji, občasno pa – zdaj le ljubiteljsko – igra še odbojko, nogomet in košarko.

Članek je objavljen v aktualni, tiskani števili Dolenjskega lista.

Lidija Markelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava