SB NM: Za covidom manj umrlih zaradi cepljenja in prekuženosti

4.5.2021 | 13:40

Interna stavba Splošne bolnišnice Novo mesto (foto: SB)

Interna stavba Splošne bolnišnice Novo mesto (foto: SB)

Postelje na intenzivnem covid oddelku SB NM (foto: arhiv DL; L. M.)

Postelje na intenzivnem covid oddelku SB NM (foto: arhiv DL; L. M.)

V Splošni bolnišnici Novo mesto imamo danes hospitaliziranih 36 COVID bolnikov, od tega 6 na intenzivnem oddelku. Približno tri tedne je število hospitaliziranih doseglo nek plato in se bistveno ne spreminja, je pa opažen trend manjše umrljivosti, kar pripisujemo cepljenju in prekuženosti tistih najbolj ogroženih, posebej tistih, ki so na začetku k nam prihajali iz DSO-jev.

V obdobju od januarja do aprila letos je v naši bolnišnici umrlo vseh skupaj 268 pacientov, pri čemer je bilo 83 oz. 31% Covid smrti. Povprečna starost umrlih Covid pacientov je bila 81 let. V tem obdobju je bil za Covidom zdravljen 501 bolnik, tako da umrlih 83 predstavlja 17% vseh Covid bolnikov, ki so bili zdravljeni v naši bolnišnici.

V obdobju od marca do aprila letos pa je situacija na srečo boljša. V naši bolnišnici je vsega skupaj umrlo 117 pacientov, od vseh smrti je bilo 12 oz. 10% za Covidom. Povprečna starost Covid umrlih v bolnišnici je bila 82 let. V tem obdobju je bilo zdravljenih 155 bolnikov na COVID oddelkih in teh 12 umrlih tako predstavlja 7% vseh zdravljenih COVID bolnikov.

Kmalu bo dostopnega še več cepiva, zato upamo, da se bo situacija izboljševala. Vsi tisti, ki imate kakršnakoli vprašanja v povezavi s cepljenjem, se obrnite na vašega osebnega zdravnika in se poslužujte kredibilnih virov informacij. Le tako bomo lahko bolj sproščeno zaživeli že v poletnih mesecih!

Ostanimo zdravi!

vodstvo Splošne bolnišnice Novo mesto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava