Hortenzije obožujejo bogata, dobro gnojena tla na okrasnem vrtu

3.5.2021 | 11:45

V visokih gredah lahko hranila v zemlji v celoti prilagodimo specifičnim  potrebam naših rastlin. Tako so idealna rešitev tudi za hortenzije. (Shutterstock)

V visokih gredah lahko hranila v zemlji v celoti prilagodimo specifičnim potrebam naših rastlin. Tako so idealna rešitev tudi za hortenzije. (Shutterstock)

Profimedia

Profimedia

Čeprav hortenzije niso zahtevna vrsta rož, strokovnjaki priporočajo, da tla, kjer uspevajo, vsaj enkrat na leto kvalitetno pognojite.

Dovolj bo, če jim boste namenili gnojilo z oznako NPK 25-10-10. Tako jim boste omogočili uspešno in zdravo rast skozi celo leto. Omenjeno gnojilo ne bo vplivalo na barvni spekter hortenzij. Namesto umetnega gnojila lahko hortenzije gnojite tudi s hlevskim gnojem, ali še bolje, s kompostom, a v teh primerih se lahko zgodi, sploh pri uporabi hlevskega gnoja, da bo rastlina začela spreminjati barvo cvetov, saj sta obe gnojili kisli.

Upoštevajte še, da se spreminjanje barve odsvetuje pri rastlinah, ki ste jih posadili pred manj kot dvema letoma, in ne pozabite, da navsezadnje narava sama ustvarja najbolj čudežne barve.


Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava