Otroci s posebnimi potrebami prvič tekmovali na daljavo; uspeh za OŠ Dragotina Ketteja NM

17.4.2021 | 10:30

Otroci s posebnimi potrebami prvič tekmovali na daljavo; uspeh za OŠ Dragotina Ketteja NM

V Škofji Loki na OŠ Jela Janežiča sta se na daljavo zaključili državni računalniški tekmovanji za šole s prilagojenim programom, ki ju je v sodelovanju s šolo organizirala Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). Obe tekmovanji sodita v okvir Festivala inovativnih tehnologij, ki bo namesto marca potekal v juniju.

Letošnje šolsko leto so otroci s posebnimi potrebami zaradi ukrepov tekmovali na matičnih šolah in prvič svoje znanje računalništva predstavili preko spleta. Ob pomoči prizadevnih mentoric in mentorjev sta bili obe tekmovanji uspešno izvedeni, otroci pa so pridobili nove spretnosti in znanja vseprisotne sodobne informacijske tehnologije.

Na prvem tekmovanju, 14. državnem računalniškem tekmovanju z naslovom Z miško v svet, so tekmovali učenci posebnega programa. Med seboj se je pomerilo deset tekmovalcev iz devetih slovenskih šol. V enotni in za njihov prilagojen program zahtevni kategoriji, so otroci morali prikazati znanje urejanja fotografij, uporabe urejevalnika besedil in predstavitev ter spletnega brskanja. Največ spretnosti je pokazal David Bratič z Osnovne šole Dragotina Ketteja Novo mesto.

Rezultati:

1. mesto David Bratič OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto

2. mesto Gašper Ljubi OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto

3. mesto Niki Majcen OŠ Ljudevita Pivka Ptuj

Že 21 let pa poteka tekmovanje Z računalniki skozi okna, namenjeno programu nižjega izobrazbenega standarda. Letos so tekmovalci namesto v parih tekmovali individualno. Na tekmovalnih polah so se vprašanja in podatki skrivali pod QR-kodami. Podatke so otroci preko uporabe pametnega telefona morali prebrati in jih nato uporabiti za izdelavo dokumentov na računalnikih. Na tekmovanju je sodelovalo 11 tekmovalcev iz 11 šol. Največ znanja je pokazal Klemen Njivar z Osnovne šole Ljudevita Pivka Ptuj.

Rezultati:

1. mesto klemen Njivar OŠ Ljudevita Pivka Ptuj

2. mesto Jan Podgorelec OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice

3. mesto Urška Lainšček Porenta OŠ Jela Janežiča Škofja Loka

Celotni rezultati obeh tekmovanj so vam na voljo tukaj.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava