Črnomelj: Stanje malenkost boljše, a daleč od tega, kar želimo

16.4.2021 | 14:30

Profimedia

Profimedia

arhiv; Občina Črnomelj

arhiv; Občina Črnomelj

Spoštovane občanke, spoštovani občani, za nami je prvi teden po velikonočni zaustavitvi javnega življenja. Šolarji in dijaki so se vrnili v šole in kaže, da se stanje le nekoliko izboljšuje. Posijalo je sonce, ki nas vleče v naravo in vliva pozitivne energije. Vremenska napoved za naslednje dni sicer kaže dež, a ne pustimo si, da nas to ovira oziroma spravi v slabo voljo.

Tudi pri nas se bo predvidoma prihodnji teden začelo samotestiranje učencev in dijakov. Šole bodo hitre teste prevzele in dale natančnejša navodila za samotestiranje. V naslednjem tednu se v osmih oranžnih statističnih regijah države odpirajo terase in vrtovi gostinskih lokalov. Naše regije žal ni med njimi, a upam, da se jim kmalu pridružimo tudi mi in s tem pripomoremo gostincem ter delavcem v turizmu, ki jih je epidemija močno prizadela.

V naši občini je po zadnjih podatkih trenutno 79 aktivno okuženih oseb, kar predstavlja 0,6 prebivalstva. Stanje je malenkost boljše, daleč pa še od stanja, ki si ga vsi želimo.Upajmo, da se čim prej vrnemo na ustaljene tirnice, a za to bo potrebno še malo strpnosti, odgovornega ravnanja in vestnega spoštovanja omejitev.

V ZD Črnomelj se lahko naročite na cepljenje, na voljo so vam hitri testi, prav tako se lahko naročite na test na COVID protitelesa in tako ugotovite, ali ste virus morebiti že preboleli. Če potrebujete kakršnekoli informacije glede koronavirusa, so vam v ZD Črnomelj vedno na voljo.

Na voljo so tudi organizacije za pomoč v naši občini, kontaktirate jih lahko na:

- Hiša sadeži družbe Črnomelj: 040 696 100

- Rdeči Križ Črnomelj: 07 30 51 451

- Center za socialno delo Črnomelj:  07 30 62 360

- Župnijska Karitas Črnomelj: 040 856 580

Ostanite zdravi.

Andrej Kavšek, župan

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava