Na daljavo - zbiranje gradiva o šolanju in delu od doma

16.4.2021 | 09:10

Šolanje na domu preko ZOOMa, šolsko leto 2019/2020, 8. 4. 2020 (foto: Anita Radkovič, hrani dokumentacija MMK)

Šolanje na domu preko ZOOMa, šolsko leto 2019/2020, 8. 4. 2020 (foto: Anita Radkovič, hrani dokumentacija MMK)

Že dobro leto se vse vrti okoli mask, razkuževanja in dela ter šolanja doma. Tudi muzeji moramo nagovarjati svojo publiko preko spleta, na daljavo. Živimo v času, ko se dogajajo zgodovinsko pomembni premiki, zato je prav, da pustimo zanamcem sporočila, predmete in fotografije, s pomočjo katerih bodo bolje razumeli ta čas in nas, ki smo ga doživljali. 

V Mestnem muzeju Krško zato zbiramo gradivo, fotografije, risbice, dnevniške zapise, hipne misli, občutke o sebi in družbi ter seveda predmete, ki odražajo naše življenje v tem obdobju. 

Še posebej bomo veseli, če boste delili vaše izkušnje s šolanjem »na daljavo« in delom »od doma«. K sodelovanju vabimo tako otroke kot odrasle, ki doživljajo spremembe v domačem okolju.

Prejeto gradivo bomo predstavili na spletni razstavi z naslovom Na daljavo. Ko bodo časi bolj ugodni pa tudi na pravi muzejski razstavi, kjer se bomo spet srečali in poklepetali od blizu.

Gradivo lahko pošljete po pošti, elektronski pošti ali ga prinesete v muzej, kjer bomo poskrbeli za varen prevzem. Ob pošiljanju izpolnite še obrazec na spodnji povezavi in nam ga pošljite ali prinesite. Poslane predmete bomo fotografirali in vam jih, če boste želeli, vrnili. 

Informacije: 

info@mestnimuzejkrsko.si ali nina.sotelsek@mestnimuzejkrsko.si

051 390 658 ali (07) 492 10 98

Za sodelovanje se vam zahvaljuje ekipa Mestnega muzeja Krško.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava