Jorgić s Saarbrücknom v finalu nemškega prvenstva

11.4.2021 | 09:40

Jorgić s Saarbrücknom v finalu nemškega prvenstva

Tudi v drugi polfinalni tekmi končnice nemške bundeslige je Saarbrücken s 3:2 premagal domači Liebher Ochenhausen. Darko Jorgić je h končnemu uspehu svoje ekipe prispeval zmago proti Francozu Simonu Gauzyju s 3:2 (-17, 6, 10, -6, 6) boljši od Francoza Simona Gauzyja, v njegovi posamični tekmi pa je s 3:1 (8, -6, 10, 7) premagal Brazilec Hugo Calderano. Zmagi za Saarbrücknevo uvrstitev v finale končnice sta dosegla še Kitajec Shang Kun ter dvojica Shang Kun in Patrick Franziska. Z 2:0 v zmagah se je v finale končnice že pred nekaj dnevi uvrstila Borussia Düsseldorf, ki je bila boljša od ekipe ASV Grünwettersbach, za katero igra Deni Kožul.

Za Saarbrücken se druga polfinalna tekma končnice ni začela najbolj obetavno, kajti Brazilec Hudo Calderano je popolnoma nadigral Patricka Franzisko, ki mu ni prepustil niti niza. Zato pa je aktualnemu nemškemu državnemu prvaku prvo zmago priboril Jorgić, ki je v četrtek moral priznati premoč Gauzyja. Maratonski prvi niz je pripadel izkušenejšemu Francozu, zato pa je bilo nadaljevanje toliko bolj uspešno za najbolje uvrščenega slovenskega igralca na svetovni lestvici. V četrtem nizu mu je nekoliko popustila zbranost, toda v petem je, ko je bilo to najbolj potrebno, je 22-letni Hrastničan pokazal vse svoje znanje in svoji ekipi zagotovil prvo zmago na povratni tekmi.

Saarbrücken je z 2:1 povedel po zaslugi Shang Kun, ki proti mlademu Poljaku Samuelu Kulczyckemu ni imel večjih težav, saj mu ni prepustil niti niza. Brazilec Hugo Calderano, šesti igralec svetovne lestvice, ki je pred dvema dnevoma proti Jorgiću iz rok izpustil veliko prednost, tokrat napake ni ponovil. Hrastničanu je prepustil le drugi niz, tako da je, podobno kot na prvi tekmi, o zmagovalcu odločala igra dvojic. Gauzy in Kulczycki sta proti Franziski in Kunu že vodila z 2:1, vendar je bilo nadaljevanje dvoboja v znamenju dvojice iz Saarbrückna.

»Najbolj pomembno je, da smo se uvrstili v finale končnice. Osebno pa sem vesel, da sem končno premagal tudi Gauzyja. Zame je to prva zmaga proti njemu. V drugi tekmi je bil Calderano tokrat preprosto boljši. Resnično je igral odlično, še posebej v tretjem nizu, ko je pri izidu 10:10 dosegel dve fantastični točki. Finale se bo igral 6. junija v Dortmundu. Vsekakor ima Borussia zelo močno ekipo, ampak mislim, da ni nepremagljiva, kajti če bomo vsi prikazali svojo najboljšo igro, lahko ponovimo lanskoletni uspeh,« se je svoje tretje zaporedne uvrstitve v finale nemškega državnega veselil 22-letni Jorgić. V svojem prvem finalu je moral ostal praznih rok prav proti ekipi Liebherr Ochenhausen, zato pa ji lani s soigralci vrnili za predlanski poraz. No, v letošnji sezoni je bil Saarbrücken boljši že v polfinalu.

Sicer pa sta se Saarbrücken in Borussia v finalu nemškega državnega prvenstva srečala že leta 2016. S 3:1 je zmagala Borussia, ki je bila v letošnji sezoni boljša tudi že v finalu lige prvakov, za Saarbrücken pa je pred petimi leti igral tudi Bojan Tokić.

Liebherr Ochsenhausen – 1. FC Saarbrücken TT 2:3

Hugo Calderano – Patrick Franziska 3:0 (11:3, 11:8, 11:7)

Simon Gauzy – Darko Jorgić 2:3 (19:17, 6:11, 10:12, 11:6, 6:11)

Samuel Kulczycki – Shang Kun 0:3 (12:14, 5:11, 9:11)

Hugo Calderano – Darko Jorgić 3:1 (11:8, 6:11, 12:10, 11:7)

Simon Gauzy/Samuel Kulczycki – Patrick Franziska/Shang Kun 2:3 (11:13, 12:10, 11:6, 8:11, 7:11)

M. Š.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava