Mario Galunič in njegov dolenjski vrt

9.4.2021 | 13:15

Foto: arhiv Svet24

Foto: arhiv Svet24

Zelo je navezan na svojega kužka Rudija. (Mateja J. Potočnik/Zarja)

Zelo je navezan na svojega kužka Rudija. (Mateja J. Potočnik/Zarja)

»A je bilo tega treba?« je na družbenih omrežjih komentiral aprilsko sneženje Mario Galunič. Znano je, da ima voditelj na Dolenjskem vikend in vrt, zato smo ga povprašali, kako mu jo je zagodlo vreme. »Na srečo imam samo okrasne rastline in grmičke, tako da me ni strah za sadje ali zelenjavo,« je dejal.

Sneg v aprilu sicer ni nič posebnega, je realen Mario. »Večja težava je, da smo pred njim imeli pretoplo vreme in naravi seveda ni nič jasno. Vse je zacvetelo, pognalo, ozelenelo, no, ta trenutek je vse pod dvajset centimetrov debelo snežno odejo,« je žalosten.

KUŽA PA UŽIVA

»Poslušam modre sosede, ki so preživele že vse mogoče. In pravijo, da bo sneg morda zaščitil rožice pred zmrzaljo, da je to celo bolje kot mraz brez snega. Bomo videli.« Najbolj žal mu je za lepo japonsko okrasno drevo katsura oziroma mnogobrstičnik, ki ga je na svoj vrt posadil pred približno petimi leti. »Prav zaradi temperaturnih šokov so nežni mladi listi vsako leto doslej zmrznili in potem je vse poletje videti nekako pošvedrano. Letos je imel najlepše poganjke doslej. In spet zmrzal! Zdaj čakam, ali bodo spet vsi listi odpadli.« Se je pa bele odeje blazno razveselil njegov kuža Rudi. »Sneg obožuje, skače po njem, ga tudi jé in se valja v njem, tako da je kot sneženi mož, saj se sneg prijema na dlake,« se mu smeje Mario.

JOKER POSNET

Sneg pa prav nič ne vpliva na kviz Joker, bolj mu »škodi« koronavirus. »Na srečo smo ravnokar posneli še zadnje oddaje za to sezono, tako da smo se izognili novemu zaprtju,« si je oddahnil voditelj. »A ker bo zaradi epidemije odpadla Popevka in bomo z Jokerjem zapolnili njen termin, nam bo kasneje ena oddaja zmanjkala. A tako je to v teh časih,« skomigne. In še doda: »Zelo si želim, da bi lahko delal oddaje v studiu z gledalci, resnično je težko v praznem studiu. A sem hkrati vesel, da sploh lahko delamo in da ima Joker prav v tej sezoni najboljšo gledanost doslej. To je priznanje za vso ekipo. Tudi avdicije za poletna snemanja smo lahko izvedli, zanimanje je še zmeraj veliko in lahko izberemo najboljše kandidate. Samo virus še izgine, pa smo na konju!«

Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava