Črnomelj: Pri nas že nekaj tednov okoli 100 okuženih

9.4.2021 | 14:15

Čakamo navodila, kako bomo zaživeli s prihodnjim tednom ... (Profimedia)

Čakamo navodila, kako bomo zaživeli s prihodnjim tednom ... (Profimedia)

Spoštovane občanke, spoštovani občani, preživeli smo še ene velikonočne praznike malo drugače in resnično upam, da so to zadnji prazniki preživeti s tovrstno omejitvijo in ukrepi. Letos so nas presenetile še snežne radosti in verjamem, da ste si odpočili ter preživeli lepe trenutke s svojimi najbližjimi.

Teden zaustavitve javnega življenja, ki je trajal čez praznike, se bliža h koncu. V ponedeljek se v šole vračajo vrtčevski otroci, učenci in dijaki. Veseli me, da se ukrepi zaustavitve javnega življenja ne bodo podaljšali vsaj na tem področju, vse pa pozivam, da so ob vrnitvi odgovorni in upoštevajo vse predpise in ukrepe. Na informacijo, kako se bo javno življenje odvijalo v naslednjem tednu, še čakamo.

V naši občini se že nekaj tednov število okuženih oseb giblje okoli števila 100. Še naprej prosim, ravnajmo odgovorno in se držimo ukrepov. V Zdravstvenem domu Črnomelj se lahko naročite na cepljenje, vsak dan od ponedeljka do petka od 10. do 14. ure pa greste lahko na brezplačen hitri test. Odločitev za cepljenje proti covidu-19 je vsekakor v rokah vsakega posameznika, odgovornost do drugih pa je v rokah nas vseh. Ne pozabimo, da je cepljenje proti covidu-19 tudi izkaz odgovornosti do tistih, ki so lahko krhkega zdravja in podvrženi resnim zapletom. Zavedati se moramo, da so kljub vsemu, koristi cepljenja večje kot so nevarnosti nezaželenih učinkov.

Če v tem času potrebujete kakršnokoli pomoč, so vam na voljo organizacije v naši občini, ki jih lahko kontaktirate na naslednje telefonske številke:

- Hiša sadeži družbe Črnomelj: 040 696 100

- Rdeči Križ Črnomelj: 07 30 51 451

- Center za socialno delo Črnomelj: 07 30 62 360

- Župnijska Karitas Črnomelj: 040 856 580

Ostanite zdravi.

Andrej Kavšek, župan

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

10.4.2021–1     + (1)     – (2)     Oceni vl 

Hvala, gospod župan, vsak normalen občan bo vaše spodbudne besede in prijazne besede opozoril vzel resno. Zdrav razum nam narekuje, da smo za vsak napotek od nadrejenih v državi in v občini hvaležni in se jih držimo. Podatek o okuženih pa nam tudi marsikaj pove in je tudi vzpodbuda, da jemljemo vse skupaj bolj z odgovornostjo. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava