Prvi evropski dan volne - nastopa tudi KP Kolpa

9.4.2021 | 10:40

Prvi evropski dan volne - nastopa tudi KP Kolpa
XXL pletenje Tončke Jankovič

XXL pletenje Tončke Jankovič

V veliko veselje nam je, da Vas lahko povabimo na Prvi evropski dan volne - FIRST EUROPEAN WOOL DAY, ki se bo odvil »online« v petek 9. aprila 2021 med 10. in 16. uro.

Različne organizacije in posamezniki od Islandije do Cipra in od Finske do Portugalske, združeni v EWE - European Wool Exchange Foundation smo se dogovorili za skupen nastop in predstavitev javnosti, ki bi ji radi podali informacijo o tem enkratnem materialu, ki oblači človeško populacijo že več tisočletij. Danes pa jo uporabljamo še za številne druge namene. Znanje, izkušnje, materiali in možnosti so v evropskih državah različni, zato bomo ta vedenja izmenjali med seboj in s tem svoje delo izboljšali.

S prispevkom sodelujemo tudi Slovenci. Javni zavod Krajinski park Kolpa bo s svojim prispevkom (predstavljeno bo tudi združenje Bicka in Soven d.o.o., sodeluje tudi glasbenica, pevka performerka Zvezdana Novakovi ć…) nastopil predvidoma ob:

14.50 uri  Sheep wool – when you know what you are wearing - Knitting with big needles and using wool for insulation; Toncka Jankovic, Boris Grabrijan.

Ovčja volna – ko veš kaj nosiš – XXL pletenje in uporaba volne za izolacijo

Čeprav bodo sodelovali tudi predavatelji ki jim je angleščina materni jezik, smo se dogovorili, da bo uradni jezik posveta »slaba angleščina«, ki jo večinoma govorimo vsi ostali, a se vseeno razumemo med seboj. Le tako bodo svoja znanja posredovali najboljši strokovnjaki iz posameznih okolij.

Moto našega dogodka je: »Volna je rojena, da bi jo ljubili«.

V Javnem zavodu Krajinski park Kolpa se ukvarjamo z različnimi zadevami. Področja, ki zanimajo naše deležnike ali jih celo potrebujejo so izziv za nas in trudimo se prispevati po svojih močeh. V letih obsoja zavoda smo zbrali okrog sebe številno skupino sodelavk (predvsem!) in sodelavcev, ki jih zanimajo ta čudovita naravna vlakna, prav tako pa tudi ovce, ki so obnovljiv vir te surovine.

Natančnejši razpored v priloženem programu (spodaj v priponki).

Vabljeni na Facebook stran European Wool Exchange Foundation-EWE: FIRST EUROPEAN WOOL DAY   https://www.facebook.com/events/528854051627777/

KP Kolpa

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

10.4.2021Oceni vl 

Simpatična fotografija Borisa z belokranjskim ovnom. Reklama glede uporabe ovčjega runa je zelo na mestu. Tusdi drugod po Sloveniji so pristopili k tej dejavnosti. Boris, s pravo ekipo, ki jo imaš v parku, boš uspel! (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava