DL: Debeluh s štirimi kapami
6.4.2021 | 12:45
Kljub za gostince zelo turbulentnemu letu omejenega obratovanja je inšpektorjem Gault&Millau Slovenija uspelo opraviti obiske restavracij in priljubljenih zbirališč ter s tem zagotoviti izdajo vodnika Gault&Millau Slovenija za letošnje leto. Zavidljive štiri kape so med drugim podelili Ošteriji Debeluh iz Brežic. Mojster Jure Tomič s svojo ekipo je osvojil 17 od 20 točk. Pri Debeluhu se vse bolj zatekajo k receptom z le nekaj sestavinami in ne utrujajo z ekstremno kreativno kuhinjo. Tri, štiri sestavine in porcije, ki niso več povsem majhne, v kreativno domiselnih krožnikih, kozarcih ali skodelicah. V njih pa gurmanski užitki, s katerimi je cheaf Tomič očitno navdušil tudi inšpektorje Gault&Millau Slovenije.
Članek je bil objavljen v 3. številki Dolenjskega lista 21. januarja 2021
R. M., foto: osebni arhiv
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
DL: Tatovi so se lotili vežice - Brez...
FranciD: Obvezno napisat ime zavarovalnice!
DL: Pri Slavku Barboriču - Gasilci obiskali...
pureber: Slavko, še na mnoga leta ti želim.
DL: Prenova dol. železnice - Začelo se je,...
miha: Pa da vidmo je reku ta slep. Se pravi...
Tajski boks: Zmagovito na Madžarskem, v...
miha: Kaj je boljši šport kik boks al...
Z Urošem in Aljažem bodo vedno družina
čet, 28.3.2024
Letošnja Kmetija snemana v drugem letnem času in v drugem kraju
sre, 27.3.2024
DL: Zvonil alarm, a kraje ni bilo; lahko bi ravnali drugače
tor, 26.3.2024
DL: Zahvala ekipi
sre, 27.3.2024
Mija Cerar, mamica 13 otrok: ''Vsak dan je eden v puberteti!''
sre, 27.3.2024