DL: Debeluh s štirimi kapami

6.4.2021 | 12:45

DL: Debeluh s štirimi kapami

Kljub za gostince zelo turbulentnemu letu omejenega obratovanja je inšpektorjem Gault&Millau Slovenija uspelo opraviti obiske restavracij in priljubljenih zbirališč ter s tem zagotoviti izdajo vodnika Gault&Millau Slovenija za letošnje leto. Zavidljive štiri kape so med drugim podelili Ošteriji Debeluh iz Brežic. Mojster Jure Tomič s svojo ekipo je osvojil 17 od 20 točk. Pri Debeluhu se vse bolj zatekajo k receptom z le nekaj sestavinami in ne utrujajo z ekstremno kreativno kuhinjo. Tri, štiri sestavine in porcije, ki niso več povsem majhne, v kreativno domiselnih krožnikih, kozarcih ali skodelicah. V njih pa gurmanski užitki, s katerimi je cheaf Tomič očitno navdušil tudi inšpektorje Gault&Millau Slovenije.

Članek je bil objavljen v 3. številki Dolenjskega lista 21. januarja 2021

R. M., foto: osebni arhiv

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava