DL: Debeluh s štirimi kapami
6.4.2021 | 12:45
Kljub za gostince zelo turbulentnemu letu omejenega obratovanja je inšpektorjem Gault&Millau Slovenija uspelo opraviti obiske restavracij in priljubljenih zbirališč ter s tem zagotoviti izdajo vodnika Gault&Millau Slovenija za letošnje leto. Zavidljive štiri kape so med drugim podelili Ošteriji Debeluh iz Brežic. Mojster Jure Tomič s svojo ekipo je osvojil 17 od 20 točk. Pri Debeluhu se vse bolj zatekajo k receptom z le nekaj sestavinami in ne utrujajo z ekstremno kreativno kuhinjo. Tri, štiri sestavine in porcije, ki niso več povsem majhne, v kreativno domiselnih krožnikih, kozarcih ali skodelicah. V njih pa gurmanski užitki, s katerimi je cheaf Tomič očitno navdušil tudi inšpektorje Gault&Millau Slovenije.
Članek je bil objavljen v 3. številki Dolenjskega lista 21. januarja 2021
R. M., foto: osebni arhiv
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
DL: Tatovi so se lotili vežice - Brez...
FranciD: Obvezno napisat ime zavarovalnice!
DL: Pri Slavku Barboriču - Gasilci obiskali...
pureber: Slavko, še na mnoga leta ti želim.
DL: Kevin Tudija, Rom iz Križevske vasi - Njegov cilj: študij in služba
pon, 22.4.2024
DL: Grad Mirna v angleških rokah - Speča lepotica se prebuja
ned, 21.4.2024
Martin Golob: ''Molim, da bi zmagala pamet''
tor, 23.4.2024
Pobarvajte cvetove hortenzij po svoje
pon, 22.4.2024
Na vrtu: Koliko prostora potrebujejo?
sre, 24.4.2024