DL: Debeluh s štirimi kapami
6.4.2021 | 12:45
Kljub za gostince zelo turbulentnemu letu omejenega obratovanja je inšpektorjem Gault&Millau Slovenija uspelo opraviti obiske restavracij in priljubljenih zbirališč ter s tem zagotoviti izdajo vodnika Gault&Millau Slovenija za letošnje leto. Zavidljive štiri kape so med drugim podelili Ošteriji Debeluh iz Brežic. Mojster Jure Tomič s svojo ekipo je osvojil 17 od 20 točk. Pri Debeluhu se vse bolj zatekajo k receptom z le nekaj sestavinami in ne utrujajo z ekstremno kreativno kuhinjo. Tri, štiri sestavine in porcije, ki niso več povsem majhne, v kreativno domiselnih krožnikih, kozarcih ali skodelicah. V njih pa gurmanski užitki, s katerimi je cheaf Tomič očitno navdušil tudi inšpektorje Gault&Millau Slovenije.
Članek je bil objavljen v 3. številki Dolenjskega lista 21. januarja 2021
R. M., foto: osebni arhiv
Občina Črnomelj: Napad na občinsko svetnico...
Lojzekov stric: Kaj zivi sama svetnica
Prvi evropski dan volne - nastopa tudi KP...
vl: Simpatična fotografija Borisa z...
Črnomelj: Pri nas že nekaj tednov okoli 100...
vl: Hvala, gospod župan, vsak normalen...
Borut Pahor ob Svetovnem dnevu Romov: "Za...
tapravpodgurc: Kar se tiče pravic....le teh imajo že...
Ljudje ob Kolpi: Jurij Šterbenc
vl: Še en Belokranjec, ki ga po zaslugi...
Lili Žagar v Göteborgu: domov poslali po polento
pet, 9.4.2021
Vrt: Zakaj visoke grede?
pon, 12.4.2021
Mario Galunič in njegov dolenjski vrt
pet, 9.4.2021
DL: Je 308. člen skladu z ustavo? Za prevoz enako kot za uboj
ned, 11.4.2021
Maja 3. Ulični ples po Novemu mestu - Živ življenje!
sob, 10.4.2021