SB NM in kadri: Tudi naši zaposleni so starši in ostajajo doma

6.4.2021 | 13:30

Stavba stare interne bolnišnice, kjer v Novem mestu skrbijo za covid bolnike. (foto: arhiv DL)

Stavba stare interne bolnišnice, kjer v Novem mestu skrbijo za covid bolnike. (foto: arhiv DL)

V Splošni bolnišnici Novo mesto imamo danes hospitaliziranih 30 COVID bolnikov, od tega 9 na intenzivnem oddelku. Postopno prehajamo v 1. fazo, kjer v naši bolnišnici COVID pacientom dajemo na razpolago 30 postelj na običajnem COVID oddelku, na COVID intenzivi pa 12.

Za pomoč na oddelkih bomo poklicali specializante, saj smo se zaradi t.i. lockdowna znašli pred izzivom, kako zapolniti vrzeli, ki so nastale zaradi varstva otrok.

Spomnimo namreč, da so do varstva mlajših otrok upravičene zgolj družine, kjer sta oba starša zaposlena v kritični infrastrukturi, teh pogojev pa zelo veliko naših zaposlenih ne izpolnjuje. Večina gospodarstva namreč obratuje brez omejitev, zato starši, kot rečeno, nimajo druge izbire, kot da ostanejo doma.

Virus ostaja z nami in z njim se bo potrebno naučiti živeti. Majhna odrekanja nam lahko na dolgi rok prihranijo večja zapiranja, toda uspešni bomo le, če bomo razumeli smiselnost ukrepov in se zavedali, kakšne posledice lahko ima (ne)odgovorno ravnanje vsakega izmed nas.

V naši bolnišnici se bomo še naprej trudili po naših najboljših močeh, da bomo kljub virusu dostopni tudi za necovid paciente in jim nudili storitve.

Zato hvala vsakemu izmed vas, ki nam z odgovornim ravnanjem pomaga pri tem!

SB Novo mesto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava