90 let Martina Pečariča, staroste ''Hiše vina Pečarič''

30.3.2021 | 14:20

Z ženo in najmlajšo vnukinjo Tino

Z ženo in najmlajšo vnukinjo Tino

90 let Martina Pečariča, staroste ''Hiše vina Pečarič''

28. marca letos je Martin Pečarič iz Čuril pri Metliki napolnil 90 let ... kot najstarejši član v družinski zgodbi ''Hiše vina Pečarič''. Vinska zgodba z 20.000 trtami za svoj uspeh potrebuje veliko pridnih rok. Raznolikost v vinogradu in spretnost v kleti jim omogoča, da pridelujejo različna predikatna vina in penino Rozalijo.

Martin je v veliko pomoč. Pri svojih letih opravlja še veliko kmečkih del, tako v hlevu (tu je glavni in odgovorni), na polju in v vinogradu. Pri svojem vsakdanu je povsem samostojen, vedno nasmejan in pripravljen pomagati vsakomur in povsod. ''Moja leta odraščanja so bila samo delo, skromnost, poštenje in volja do življenja,'' nam pove slavljenec in zaključi, da ''moraš življenje in sebe imeti rad.''

Poleg njegovih petih otrok, 14. vnukov in osmih pravnukov smo mu še veliko zadovoljnih, srečnih in zdravih dni zaželeli predstavniki krajevne organizacije Rdečega križa Rosalnice in občinskega Rdečega križa Metlika.

Rdeči Križ Slovenije
Območno združenje Metlika

Galerija

_zzzpecaric (1)
_zzzpecaric (2)
_zzzpecaric (3)
_zzzpecaric (4)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

30.3.2021+1     + (1)     – (0)     Oceni vl 

Pečariči so uspešni na njivah, v vinogradu, v hlevu. Lažje jim je, saj modra beseda devetdesetletnika zelo veliko pomeni. Na žalost mnogi današnji mladi kmečki gospodarji ne cenijo preveč besed starca, nimajo časa za pogovor. Naj premislijo, mnoge povesti slonijo ravno na modrosti starosti. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava