Drska: Kitajci prej do 100 km AC kot mi do 100 m pločnika!

12.3.2021 | 14:30

Gradbišče sameva ... (foto: J. O.)

Gradbišče sameva ... (foto: J. O.)

Že nekaj tednov v neposredni bližini novega Spara na novomeški Drski potekajo gradbena dela - gradijo pločnik s kolesarsko stezo in promet je na odseku s semaforjem urejen izmenično enosmerno. Sliši se kar fino, a ne?

Pa ni, grozno je. Zapora je tik za (oz. pred) semaforiziranim križiščem, v prometnih konicah avtomobili znajo še stati (ob zeleni na začasnem semaforju) na tistem enem pretočnem pasu, glavno križišče pa zabasano ... ne moreš ne naprej ne nazaj. Hupajo tisti za tabo, češ, premakni rit, hupajo tisti pred tabo ... ''jaz imam zeleno, spokaj se že'' ... ti pa poleti, če moreš!

Doživel sem tudi že (zjutraj, na poti v službo), da začasni semafor ni delal!! Utripa rumena, na drugi konec enosmerne poti ne vidiš, ali je že kakšen nasproti vozeči avto slučajno gor, zdaj se pa odloči - greš v avanturo ali ne!?!

Čudi me, da ni bilo več prometnih nesreč tu.

In ob vsem tem, ko komaj in nestrpni čakamo, kdaj bo zapore konec - gradbišče po cele dni sameva!!!! Grem zjutraj mimo - nikogar tam. Dopoldne enako. Popoldne enako (fotka nastala včeraj malo po drugi).

Me sploh ne zanima, kakšni bi bili izgovori pristojnih.
Zmanjkalo denarja? Ste se zakalkulirali.
Delavci bolj potrebni na drugih gradbiščih? Ste se zakalkulirali.
Težave z zemljišči? Ste se zakalkulirali.
Zmanjkalo asfalta? Težko verjetno.
Zmanjkalo krampov? Pridite k meni, jih jaz posodim.
Vreme? Bolj kot te tedne bi vam težko šlo na roko.

Ga ni izgovora. V tak projekt, ko tako zagreniš življenje toliko ljudem, se gre takrat, ko veš, da ga boš končal ČIMPREJ!

Šalabajzerji.

J. O., Novo mesto

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

12.3.2021+4     + (4)     – (0)     Oceni miha 

No ja nesreča se je zgodila: https://www.dolenjskilist.si/2021/03/05/246486/novice/kronika/Ste_videli_nesreco_na_Brodu/ Kako potekajo projekti v Nm je prav smešno. Vsaka malenkost traja in traja. Po mojem je problem v kapacitetah izvajalca in nenadzoru naročnika. Nihče ne preverja niti kvaliteto niti roke. Zanimivo pa je, da je to gradbišče pred hišo zelo pomembnega novomeščana, pa se vseeno dela tako, kot da bi bilo nekje sredi hoste.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava