DL: ''Sramota, da moram zaradi jurja na sodišče. Pa taka firma in tak bogataš!''

7.3.2021 | 16:00

Zdenko Kovačič in Darja Brajdič sta tatvino priznala in se zavezala, da bosta škodo povrnila. (Foto: B. B.)

Zdenko Kovačič in Darja Brajdič sta tatvino priznala in se zavezala, da bosta škodo povrnila. (Foto: B. B.)

»Sramota, da moram zaradi jurja evrov na sodišče. Pa taka firma in tak bogataš!« se je po priznanju kaznivega dejanja velike tatvine na novomeškem okrožnem sodišču repenčil Zdenko Kovačič iz Velikih Dol. Tudi kazen, devet mesecev zapora pogojno na tri leta, se mu je zdela previsoka, čeprav je lahko z njo v resnici kar zadovoljen. Do zdaj je bil namreč obsojen že dvakrat, enkrat zaradi groženj, enkrat zaradi nasilništva.

Skupaj soobsojeno Darjo Brajdič (ob priznanju krivde je prejela kazen šestih mesecev zapora na tri leta pogojno) in pokojnim Rudolfom Brajdičem iz Vejarja so se 27. decembra 2017 malo pred 23. uro pripeljali na dvorišče podjetja Eurotek na Biču. Forda je vozil Rudolf, Zdenko pa je prvi stopil do enega od zabojnikov, ga stresel, a se vrata niso odprla. Rudolf je nato stopil do mrežastega kovinskega zabojnika, ki se ga je nato s kovinsko palico lotil Zdenko. S palico je naviral vrata, dokler ta niso popustila. Nato so iz zabojnika vzeli osem akumulatorjev za tovorna vozila, jih naložili v forda in odpeljali.

Pol ure po tistem, ko je ford na dvorišče Euroteka zapeljal prvič, se je pripeljal še drugič. Ista trojica se je tokrat lotila palete pod nadstreškom ob vhodu v delavnico, s katere so v avto odnesli večjo količino rabljenih zavornih diskov. Ukradeno blago je Zdenko že naslednji dan prodal podjetju, ki se ukvarja z odkupom in predelavo odpadnih materialov. Vrednost ukradenih predmetov v Euroteku sicer ocenjujejo na 1000 evrov, ki jih bosta morala Kovačič in Brajdičeva, vsak polovico, podjetju povrniti v naslednjega pol leta, sicer lahko sledi preklic pogojne kazni.

Trojica je v preiskavi trdila, da so bila vrata v kovinski zabojnik odklenjena, a so njihov zagovor ovrgli posnetki nadzornih kamer.

Članek je bil objavljen v 51. številki Dolenjskega lista 17. decembra 2020

B. B.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

7.3.2021+8     + (8)     – (0)     Oceni Franci D 

Sramotno se jim zdi, da jih nadlegujete in to zaradi enega jurja, pravi. Nekomu bi to lahko bilo v poduk!

8.3.2021+3     + (3)     – (0)     Oceni Bista Har 

Jaz se v imenu vseh normalnih državljanov globoko opravičujem tem dvema ciganoma, da jih po nepotrebnem maltretirajo in motijo pri njihovih nečednostih. Po mojem bi jim država morala plačati vsaj 10.000€ odškodnine za prestane tegobe.

8.3.2021+1     + (3)     – (2)     Oceni Bista Har 

In takoj zaprite lastnika Eurteka vsaj za pet let, ker jim ni pustil vse odklenjeno in so se morali cigani matrati, da so prišli do nakradenega..

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava