FOTO: Sončni žarki vabili na pohod

1.3.2021 | 10:00

FOTO: Sončni žarki vabili na pohod

Bliža se pomlad in sončni žarki so nas kar vabili medse. Narava je otrokovo najboljše igrišče in v Vrtcu Cepetavček Mirna Peč se tega zelo dobro zavedamo. Srečo imamo, da je v bližini našega vrtca čudovit gozd, ki otrokom nudi neizmerno bogastvo znanja in igre.

V jesenskem času sva spoznali, da so najini 3–4 letniki vztrajni, potrpežljivi in odlični hodci, a po štirih mesecih življenja v domačem okolju nisva natančno vedeli, kaj lahko pričakujeva. Za začetek sva izbrali cilj, za katerega sva predvidevali, da ga otroci lahko osvojijo. To je bil Veliki Kal. Pot nas je vodila po poti Pavčkove in Slakove mladosti. Navsezadnje velikana Mirne Peči, Slakovega Čebelarja in pesnika Toneta Pavčka, po katerem se imenuje šola, poznamo vsi, stari in mladi.

Pomembno je bilo, da so otroci v naravi uživali. Kmalu sva sicer spoznali, da so se otroci hitro utrudili, a motivirali sva jih tako, da sva njihovo pozornost odvračali od hoje. Le-ta je postala pristranska dejavnost, pohod sva popestrili z igrivimi in zabavnimi zgodbami, s prepevanjem. Že res, da so se njihove noge občasno spotikale ob veje in korenine dreves, a vseeno so vztrajno nadaljevali pot in sledili cilju. Opazovali in raziskovali smo različne stvari: prebujanje pomladi, skale, nenavadna drevesa na poti, iskali smo table, ki so nas vodile po pravi poti, preden smo prečkali železniško progo, smo veliko pozornosti namenili andrejevemu križu …

Na igrišču Velikega Kala smo organizirali gibalne igre, otroci pa so se okrepčali z malico iz nahrbtnika.

Pohod je bila dejavnost, ki je popestrila naš vrtčevski vsakdanjik. Prijetno utrujeni in z nekoliko težkimi nogami smo se vrnili v vrtec, kjer nas je čakalo kosilo. Vsekakor pa je bil cilj pohoda dosežen: razvijali smo naše gibalne sposobnosti in okrepili naša telesa.

Vzgojiteljici Lea Ketiš in Alenka Lužar

Galerija

_zzzzcepe (01)
_zzzzcepe (02)
_zzzzcepe (03)
_zzzzcepe (04)
_zzzzcepe (05)
_zzzzcepe (06)
_zzzzcepe (07)
_zzzzcepe (08)
_zzzzcepe (09)
_zzzzcepe (10)
_zzzzcepe (11)
_zzzzcepe (12)
_zzzzcepe (13)
_zzzzcepe (14)
_zzzzcepe (15)
_zzzzcepe (16)
_zzzzcepe (17)
_zzzzcepe (18)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava