DL: Porumenela fotografija - Nova cesta od Drašičev do Krmačine

28.2.2021 | 16:00

DL: Porumenela fotografija - Nova cesta od Drašičev do Krmačine

Za praznik metliške občine so leta 1987 med drugim slovesno odprli cesto od Drašičev do Krmačine. »To je zadnji posodobljeni slovenski odsek regionalne ceste, ki pride v našo republiko na Vinici in se preko Črnomlja, Metlike in Drašičev nadaljuje do Vivodine in Krašića, kjer se spet priključi na cesto Zagreb-Reka. Ta odsek od Drašičev do Krmačine, ki je zadnja slovenska vas na tem koncu, je stal okoli 400 milijonov dinarjev, večina ceste je na novo zgrajena. Nova cesta bo omogočila tudi avtobusni promet od Drašičev do Krmačine, ta del metliške občine pa sodi tudi v spominsko območje Žumberak-Gorjanci,« je pisalo pod fotografijo.

Članek je bil objavljen v 49. številki Dolenjskega lista 3. decembra 2020

Foto: A. Bartelj

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

1.3.2021+4     + (4)     – (0)     Oceni winetou 

Tisti zločinci so uspeli v 40tih leth zgraditi in obnoviti porušeno državo, elektrifikacijo, vodovodno omrežje, ceste, šole, vrtce in tovarne. Ti v 30tih letih cvetoče demokracije so uspeli večino tega uničiti, polastniniti in razprodati. Slava jim !

1.3.2021+2     + (2)     – (0)     Oceni vl 

Vinetou, hvala ti, besede si mi položil v usta! Preveč smo tiho vsi, ki spoštujemo zgodovino in smo ponosni na njene pozitivne stvari. Glasni so na žalost predvsem tisti, ki gledajo negativo, pa še to po potrebi začinjeno s potenciranjem laži in potvarjanj. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava