Borut Pahor po telefonu s senatorko belokranjskih korenin Amy Klobuchar

25.2.2021 | 11:10

Srečanje predsednika republike in senatorke Klobuchar v Sloveniji 14. avgusta 2013 (foto: Tamino Petelinšek / STA)

Srečanje predsednika republike in senatorke Klobuchar v Sloveniji 14. avgusta 2013 (foto: Tamino Petelinšek / STA)

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je včeraj opravil daljši telefonski pogovor s senatorko slovenskih (belokranjskih) korenin Amy Klobuchar. Predsednik Pahor se je spomnil njunih srečanj v Washingtonu in njenega obiska v Sloveniji ter senatorko povabil za slavnostno govornico na letošnji dan slovensko-ameriškega prijateljstva. Senatorka Klobuchar je povedala, da zaradi epidemioloških razmer še nekaj časa ne bo mogla potovati v Evropo, bo pa Slovenijo v prihodnosti zagotovo in z veseljem obiskala. Sogovornika sta se dotaknila epidemioloških razmer v obeh državah in soočanja z ekonomskimi in socialnimi posledicami epidemije.

Predsednik Pahor je senatorki Klobuchar izrekel priznanje in zahvalo za oblikovanje skupine slovensko-ameriškega prijateljstva v prejšnji sestavi Senata in izrazil upanje, da bo taka skupina oblikovana tudi v novi sestavi Senata.

Predsednik Republike je pozdravil usmeritev nove ameriške administracije v multilateralizem in poudarek na boju proti klimatskim spremembam.

Urad predsednika Republike Slovenije

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

25.2.2021+3     + (3)     – (0)     Oceni vl 

Težka bo s predlogom o oblikovanju slovensko-ameriškega prijateljstva zaradi sramote, ki jo je priredil naš predsednik vlade ob volitvah za novega ameriškega predsednika. Pa še roko na srce, gospod Pahor od srca podpira predsednika vlade v vseh njegovih "pobalinstvih", ki jih uprizarja tako do državljanov kot zlasti do opozicije. Gospod Pahor, upam, da bo naša Belokranjka tudi spoznala, da Vaše umirjanje politične scene pri nas, ni v ponos slehernemu poštenemu državljanu. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava