Mirna Peč in korona: Tudi pri nas veliko bolje, a ukrepi veljajo

23.2.2021 | 13:40

Hitri testi tudi za  prebivalce mirnopeške občine so še naprej na voljo v Kulturnem centru Janeza Trdine v  Novem mestu (ponedeljek, sreda in petek med 10. in 17. uro). (foto: arhiv; B. B.)

Hitri testi tudi za prebivalce mirnopeške občine so še naprej na voljo v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu (ponedeljek, sreda in petek med 10. in 17. uro). (foto: arhiv; B. B.)

Epidemiološka situacije bolezni COVID-19 se v državi izboljšuje, zato je Vlada RS v preteklih tednih že sprostila gibanje ljudi preko občinskih meja, dovolila združevanje do 10 ljudi, še vedno pa je prepovedano gibanje na javnih prostorih med 21 in 6. uro ter organiziranje prireditev, shodov, slavja, praznovanj in porok. Po več mesecih dela od doma so se osnovnošolci vrnili v šole, sproščene so določene storitvene, kulturne in športne dejavnosti.

Tudi v Občini Mirna Peč od meseca januarja dalje opažamo izredno izboljševanje situacije, saj je bilo v mesecu januarju povprečno število dodatnih tedenskih okužb 9,8 (povprečno število dodatnih tedenskih okužb v decembru 31,25), v prvih dveh tednih februarja pa je povprečno 6 dodatnih okužb na teden. Od meseca julija do 22.2.2021 je bilo v občini skupno ugotovljenih 306 okužb, od tega jih je trenutno 11 aktivnih. Občina sodi med občine JV Slovenije z najmanj okužb.

Kljub dobri situaciji pozivamo vse k doslednemu spoštovanju vseh zaščitnih ukrepov, saj Slovenija še ni dosegla potrebne stopnje precepljenosti prebivalstva, po napovedih epidemiologov pa se v Slovenijo razširja tudi še bolj nalezljiva angleška oblika virusa SARS-COV-2.  Ob navedenem je potrebno upoštevati, da se z vrnitvijo osnovnošolskih otrok v šolo ter s sprostitvijo ostalih dejavnostih povečujejo stiki med ljudmi.

Za preprečitev nadaljnjega širjenja okužb v občini je za obiskovalce odprt Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka, v skladu z navodili NIJZ se delno odpirajo javni športni objekti, še naprej pa je omejeno dostopanje do prostorov občinske uprave.

Hitri testi  za prebivalce so še naprej na voljo v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu (ponedeljek, sreda in petek med 10. in 17. uro),  za cepljenje pa se lahko naročite pri osebnem zdravniku.

Nataša Rupnik
Višja svetovalka I za družbene dejavnosti in investicije
Občina Mirna Peč

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava