Kljub epidemiji aktivni in motivirani 

13.2.2021 | 09:40

Kljub epidemiji aktivni in motivirani  <strong><br /></strong>
Kljub epidemiji aktivni in motivirani  <strong><br /></strong>
Kljub epidemiji aktivni in motivirani  <strong><br /></strong>
Kljub epidemiji aktivni in motivirani  <strong><br /></strong>

V Športnem društvu SU Novo mesto navkljub korona epidemiji, zaradi katere v lastni dvorani v Športnem centru Livada ne morejo trenirati, ostajajo aktivni. Pozorni so na to, da pri mladih ohranjajo športno aktivnost, o dvigu forme pa seveda ta hip ne moremo govoriti.

Čeprav tudi namiznoteniških tekmovanj že več mesecev ni, se člani tekmovalne ekipe stalno izobražujejo, vadijo preko spleta, se medsebojno spodbujajo in skrbijo za ohranjanje psiho fizične kondicije. »Šport je po mojem mnenju v teh koronačasih repšitev, ne težava, čeprav so odločevalci očitno drugega mnenja. O dvigu forme pa seveda ta hip ne moremo govoriti,« poudarja trener Uroš Slatinšek.

ZOOM treningi z olimpijci so dobra motivacija

Za svoje varovance in varovanke je Uroš Slatinšek v minulih tednih organiziral več Zoom treningov in izobraževanj, kjer so mladi upi dolenjskega namiznega tenisa lahko klepetali z izkušenima igralcema, olimpijcema Bojanom Tokičem in Darkom Jorgićem, trenutno našim najboljše uvrščenim igralcem na svetovni lestvici, ter izkušenim trenerjem Jožetom Urhom. »Od njih so se naši igralci lahko ogromno naučili, četudi preko spleta. Bili so zelo motivirani, zastavljali so številna vprašanja in verjamem, da jim je takšno druženje, četudi ni bilo v dvorani, koristilo.«

Končno spet v dvorani

Prejšnji teden se je prva ekipa ŠD SU - Uroš Slatinšek, Domen Zupančič in Jožko Omerzel  odšla testirat za covid-19, ker so bili povabljeni, da pomagajo kot "sparingi" v "mehurčku" v Laškem - na pripravah, ki jih je organiziral Gorazd Vecko, ki je "Performance Director" za Para British Table Tennis Association.   "Priprave so potekale v Laškem v hotelu Thermana, kjer smo bili vsi skupaj nastanjeni. Treningi so potekali v istem kompleksu, in sicer v kongresni dvorani, kjer je bilo postavljenih 6 miz. Glede na to, da dolgo časa ni bilo nobenih druženj oziroma skupnih treningov ali tekmovanj, smo bili vsi zelo navdušeni nad pripravami," je pojasnil Uroš Slatinšek. "Priprave so namreč potekale od ponedeljka do nedelje, mi pa smo se jim pridružili v četrtek in petek na štirih treningih." Dodajmo, da Mitja Omerzel, ki je okreval po operaciji kolena, zaenkrat še ni sposoben zdržati celotnega treninga, zato je delal trening doma po svojem programu.

Na pripravah v Laškem je sicer sodelovalo več kot 15 igralcev in 5 »sparingov«. Poleg British para Table tenis igralcev so bili prisotni tudi igralci iz Slovaške, s katerimi so SU-jevci navezali stike, s čimer si obetajo nova mednarodna sodelovanja. Od igralcev je v Laško prišel tudi prijatelj ŠD SU Will Bayley, aktualni paraolimpijski prvak v svoji kategoriji. »Čudovito je bilo po nekaj letih znova trenirati z Domnom in Jožkom. Prijetno sem presenečen nad njunim napredkom, pozna se, da dobro trenirata in se po zaslugi njunega trenerja razvijata ne le v odlična igralca, temveč tudi odlični osebnosti.« Da je bila za oba mlada dolenjska igralca to dobra izkušnja, je pritrdil tudi Slatinšek.

Kmalu znova živahno na Livadi, sledijo reprezentančne priprave

Skladno z vladnim odlokom se bodo od ponedeljka, 15. februarja, v dvorani Namiznoteniškega centra v ŠC Livada znova izvajale dejavnosti društva, česar se SU-jevci zelo veselijo.  Kar sedem SU-jevcev pa je dobilo tudi vabilo za zimske reprezentančne priprave, ki bodo v »mehurčku« na Otočcu potekale od 19. do 25. februarja. Od SU-jevcev so vabilo prejeli Jožko Omerzel, Domen Zupančič, Mitja Omerzel, Andraž Zupančič, Mark Gazvoda, Maj Murn in Lana Slatinšek. Treningi bodo potekali v dvorani Namiznoteniškega centra NTZS na Otočcu.

S. G.
Foto: arhiv ŠD SU

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava