Spomenik na Medvedjeku: javno vprašanje Matjažu Malenšku

5.2.2021 | 09:30

Spomenik na Medvedjeku (foto: arhiv DL)

Spomenik na Medvedjeku (foto: arhiv DL)

Kot članu Policijskega veteranskega društva SEVER Dolenjska in Bela Krajina ter poznavalcu dogodkov osamosvojitvene vojne na Dolenjskem, sta mi predsednika upravnega odbora g. Marjan Dragan in predsednik pododbora Trebnje g. Dušan Hajdinjak večkrat zaupala častno dolžnost pri spominskem obeležju na Medvedjeku sprejeti skupine članov policijskih veteranskih društev iz raznih krajev Slovenije, ki so se odločli obiskati naše kraje, spoznati njih lepote in dejavnost milice v času agresije.

Med opisovanjem dogodkov se omejim na izredno pomembno vloge pripadnikov vojnih enot prometne postaje milice Novo mesto, postaje milice Trebnje in postaje prometne milice Ljubljana na relaciji od Metlike preko Medvedjeka do Biča, si obiskovalci ogledujejo obeležje, napise sodelujočih enot To in žrtev napada JA. Na koncu moje predstavitve se vedno ponavljajo ista vprašanja. Zakaj milica ni navedena kot so enote To in civilne službe? Edino kar jim lahko odgovorim, je to, da so bili na napako opozorjeni ob odkritju, da jih na vsakoletnih skupščinah pododbora Trebnje opominjaamo ter da se oba sedanja predsednika močno prizadevata, realizacije pa ni. Na predzadnji seji skupščine, sem napovedal, da bom predlagal bojkot policijskih veteranov na slavnostnih prireditvah, če se zadeva ne uredi tako, kot je bilo že večkrat obljubljeno.

Ker bomo v letu 2021 proslavljali 30 letnico osamosvojitve, pričakujem, da bo takšnih obiskov še več, Vam gospod Malenšek kot predsedniku društva, ki deluje v javnem interesu, postavljam javno vprašanje in zahtevam javni odgovor kdaj boste odpravili ta sramotni javni prezir enot milice, ki bi jim po zaslugah pripadalo visoko mesto med naštetimi, predvsem pa pred tisto, ki mednje ne sodi, ali pa povedali vzrok zakaj mednje ne sodijo. Vaše pojasnilo bo odgovor vsem policijskim vojnim veteranom.

Član PVD SEVER DBK Anton Gole

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

5.2.2021+5     + (9)     – (4)     Oceni vl 

Kaj se čudite? Enote milice so pač ostanek nekega zločinskega režima in ne sodijo v današnji čas. Ve se s katere strani sejejo sovraštvo do vsega kar vsaj malo zadiši po Jugoslaviji. (vika lozar)

6.2.2021–3     + (5)     – (8)     Oceni Lojzekov stric 

Vika tebi sovraštvo ni tuje

6.2.2021+7     + (7)     – (0)     Oceni Franci D 

Prvi komentar nazorno prikazuje resnično stanje!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava