Od paše do izdelka

27.1.2021 | 08:00

Od paše do izdelka
Črednik Ivan Grabrijan  - Iveč iz Adlešič, ko je bil leta 1909 na Dunaju  kot udeleženec svečanega mimohoda pri cesarju in kralju Francu Jožefu  ob priložnosti proslave v čast 60 letnice njegove vladavine.

Črednik Ivan Grabrijan  - Iveč iz Adlešič, ko je bil leta 1909 na Dunaju kot udeleženec svečanega mimohoda pri cesarju in kralju Francu Jožefu ob priložnosti proslave v čast 60 letnice njegove vladavine.

Od paše do izdelka

V letu 2020 je v delu Poljanske doline ob Kolpi zaživel projekt »Interpretacija vodnih virov in ekstenzivnih pašnikov v Poljanski dolini«, ki je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Projekt vodi RIC Bela krajina skupaj s projektnimi partnerji Občino Črnomelj, Krajinskim parkom Kolpa in Kulturnim društvom Stari trg ob Kolpi.

Ob zaključku prve faze projekta organiziramo interaktivno delavnico oziroma predstavitev »Od paše do izdelka«, ki smo ga v duhu razmer primorani izpeljati online.

"OD PAŠE DO IZDELKA"

[online interaktivna predstavitev, sreda, 27. 1. 2021, ob 18. uri]

Delavnica bo sestavljena iz dveh delov:

- Kratka predstavitev do sedaj izpeljanih aktivnosti (Petra Madronič, predstavnica KD Stari trg ob Kolpi).

- Predstavitev tradicionalnih postopkov pridobivanja surovine in izdelkov iz volne (Boris Grabrijan, Krajinski park Kolpa).

Prisluhnite nam in navdušeni boste nad rezultati projekta.

RIC Bela krajina

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava