Hegediševa z on-line pripravami na sprejemne izpite

19.1.2021 | 14:20

Martina Hegediš v vlogi mentorice rada pomaga mladim do več umetniškega znanja (Foto: osebni arhiv)

Martina Hegediš v vlogi mentorice rada pomaga mladim do več umetniškega znanja (Foto: osebni arhiv)

V tem obdobju, ko vse izobraževanje poteka na daljavo, so mladi, ki bodo prihodnje leto vstopili v svet študija, a bo pred tem potrebno opraviti sprejemne izpite, močno zaskrbljeni. Jim bo brez pravih priprav uspelo priti na pot svojih sanj? Še zlasti ta odgovor iščejo mladi, ki se želijo izobraževati na področju umetnosti in umetniškega ustvarjanja.

Ena redkih, ki v naši neposredni bližini na te mlade v tem obdobju ni pozabila, je magistra umetnosti in profesorica likovne pedagogike Martina Hegediš. Organizira namreč on-line priprave za vse, ki želijo opraviti preizkus nadarjenosti, priprave na vpis v umetniško gimnazijo, ali pa priprave na umetniške študije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, na eni od pedagoških fakultet, ali na fakultetah za arhitekturo, gradbeništvo, dizajn, modno oblikovanje in podobno. On-line tečaj pa je primeren tudi za odrasle ljubitelje risanja in slikanja, ne glede na njihovo predznanje.

Tečaj bo ob torkih od 16.30 do 19.ure, tečajniki pa bodo osvajali znanja risanja po modelu, osnove tradicionalnih risarskih tehnik kot sta svinčnik in oglje, praktične metode za pomoč pri gradnji risarskega prostora t.i. viziranje, obravnave principov gradnje likovnega prostora pri risanju tihožitja, portreta, figure v prostoru oz. obravnave prostorskih ključev kot so zakonitosti perspektive, usklajevanja razmerij in prostorskih planov, modelacije, pa osnove barvne in likovne teorije ter slikanja. Spoznavali bodo kratko umetnostno teorijo v skladu z obravnavano snovjo, sprotno korekturo in se spopadali z domačimi nalogami

Tečajniki morajo imeti risalni blok, krpice za brisanje oglja, oglje, navadne svinčnike HB, B1, B2, B3, B4, radirko, pletilko ali leseno paličico oz. t.i. vizirko cca. 40 cm, čopiče - ploske in ošiljene, akrilne barvice ali tempera barvice, palete za mešanje barv, lončke za vodo.

Tečaj bo potekal on line do konca šolskega leta, prijavite pa se lahko po e-pošti martina.hegedis@gmail.com, ali na njeno mobilno številko 031 697 764. 

R.M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava