Motnje v delovanju eUprave: težave sproti rešujejo

14.1.2021 | 12:50

Ministrstvo RS za javno upravo (foto: MJU)

Ministrstvo RS za javno upravo (foto: MJU)

Iz Službe za odnose z javnostmi na Ministrstvu za javno upravo so sporočili, da so na portalu eUprava uspešno odpravili tehnične napake, ki so se pojavile v minulih dneh. Danes portal eUprava zaradi preobremenjenosti sicer deluje počasneje.

O napaki, ki se je pojavila v torek je bil takoj obveščen tudi Enotni kontaktni center (EKC), ki je napako lahko takoj pojasnil uporabnikom, na samem portalu eUprava pa je bila napaka vidna kot da je stran v prenavljanju. Portal je še isti dan popoldne spet deloval.

Kljub napaki so uporabniki lahko nemoteno oddajali vloge, se je pa zgodilo, da je komu javilo, da ne more oddati vloge, v naslednjem trenutku pa jo je že lahko oddal. »Napaka je bila povsem sanirana v torek ob 22:30, poudarjamo pa, da je bil portal eUprava v celoti nedostopen le približno 30 minut,« so zapisali.

Včeraj so odkrili še eno tehnično napako na portalu eUprava, zaradi katere se v portal niso mogli prijaviti tisti uporabniki, ki so se želeli prvič registrirati ali pa so se prijavili zdaj prvič po tistem, ko je začelo delovati eVročanje. Tudi to napako je tehnična ekipa eUprave nemudoma uspešno odpravila.

Danes pa zaradi velikega števila hkratnih uporabnikov ob objavi vloge za enkratni solidarnostni dodatek za študente portal deluje počasneje. Vse uporabnike zato vljudno prosijo za potrpežljivost in se za nastalo situacijo opravičujejo, so še zapisali v Službi za odnose z javnostmi na Ministrstvu RS za javno upravo.

R.M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava