Taveselemu dnevu kulture bo sledil mednarodni dan prostovoljstva

4.12.2020 | 14:00

Pogled na sevniško občino

Pogled na sevniško občino

Ta veseli dan kulture obeležujemo 3. decembra, na rojstni dan pesnika Franceta Prešerna. Sevniška območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti in Zveza kulturnih društev Sevnica na ta dan vsako leto pripravita slovesen dogodek, vsebine pa so letos prilagodili razmeram in jih pripravili na spletni način.

Na Facebook strani JSKD Sevnica so pripravili ogled spletne razstave z naslovom »Razstava s poličke«, v kateri se s svojimi likovnimi deli v prostorih JSKD Sevnica predstavlja Kulturno umetniško društvo Budna vas. Prijeten uvod v spletno razstavo, voščilo ob prazniku in prijazne besede zahvale vsem ustvarjalcem in prijateljem ljubiteljske kulture namenja predsednik Zveze kulturnih društev Sevnica Jože Novak.

Jutri, 5. decembra, na mednarodni dan prostovoljstva, pa bodo tudi v Sevnici vso pozornost namenili prostovoljcem, ki s svojimi aktivnostmi in delovanjem prispevajo k prijaznejšemu svetu.

V raznolike prostovoljske aktivnosti se občani sevniške občine vključujejo zelo številčno, v okviru najrazličnejših društev. Letošnje leto je za delovanje društev zelo zahtevno, še posebej ob zelo močnem trudu, ki ga vlagajo v drugačne načine ohranjanja povezanosti. V prihodnosti, ko se bodo razmere izboljšale, pa bo prav močna društvena povezanost imela pomembno vlogo pri vnovični oživitvi družbenega življenja.

Poleg dobrote ljudi na živost prostovoljstva vpliva tudi posluh lokalne skupnosti. Občina Sevnica je bila na temeljih sistematičnega spodbujanja prostovoljstva in zagotavljanja podpore delovanju prostovoljskih organizacij letos že četrto leto zapored nagrajena z nazivom Prostovoljstvu prijazno mesto, so sporočili z Občine Sevnica.

R.M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava