VIDEO/FOTO: Gašper Rifelj je ob izidu nove skladbe spregovoril tudi bolj intimno

3.12.2020 | 13:25

Tople družinske trenutke je v objektiv ujel fotograf Rok Mihevc.

Tople družinske trenutke je v objektiv ujel fotograf Rok Mihevc.

“Svet se lahko popolnoma spremeni, lahko nam vzamejo vse, a če imaš ob sebi nekoga, s katerim si lahko popolnoma tak, kakršen si, ki te brezpogojno sprejema in ljubi, lahko premagaš vse."

“Svet se lahko popolnoma spremeni, lahko nam vzamejo vse, a če imaš ob sebi nekoga, s katerim si lahko popolnoma tak, kakršen si, ki te brezpogojno sprejema in ljubi, lahko premagaš vse."

Letošnjega leta ne bomo pozabili zlahka. Bilo je polno skrbi, izzivov, borb in sprejemanja nečesa, česar do zdaj nismo poznali. Čas se je ustavil. Prizemljili smo se, ozrli okoli sebe in spoznali, da je sreča doma in da je največ kar imamo, ljubezen.

Pevec in glasbenik Gašper Rifelj pravi, da je kljub vsemu letošnje leto zanj najboljše do zdaj. Verjetno je za velik del tega krivo dejstvo, da je postal očka, kar marsikomu življenje prikaže v drugačni luči. “Trenutno živimo v svetu, v katerem je veliko negotovosti. Med ljudmi je veliko strahu, nestrpnosti in vsi skupaj smo na čolnu, za katerega ne vemo, kam pluje. Priznam, da sem tudi sam potreboval čas, da sem v tem kaosu našel svoj mir in ko sem ga, sem začel razmišljati o stvareh, o katerih se prej nisem spraševal. Kaj mi je v življenju najbolj pomembno?”, je ob izzidu nove pesmi in videospota povedal Gašper.

V družinici Rifelj si bodo letošnje leto tako najbolj zapomnili po neskončni ljubezni, ki iz Gašperja vre tudi v novi pesmi Samo tvoj. Gre za eno bolj osebnih pesmi na prihajajočem albumu in z njo nakazuje v kakšno smer se obrača tudi produkcijsko. Okoli sebe je zbral pravo ekipo, ki razume, kaj bi s svojo glasbo rad sporočil ljudem, prav tako pa so skozi snemanje plošče našli njemu na kožo pisano zvočno opravo. Poleg avtorskih skladb, bo na albumu tudi nekaj takšnih, ki so jih za Gašperja napisali drugi, vse skupaj pa bo zapakirano v njemu ljub modern bendovski zvok.

Gašper o skladbi »Samo tvoj«

»Pesem Samo tvoj je zgodba, ki v prvo vrsto postavlja brezpogojno ljubezen. Ko sem skladbo snemal, sem imel pred očmi svoje življenje in dve najpomembnejši osebi v njem. Kot me poznate, zelo malo in hkrati tudi ne tako rad govorim o svojem zasebnem življenju, a tokrat sem čutil, da bo pesem najbolj iskrena, če sem v njej najbolj iskren tudi sam. Prav zaradi časa, v katerem živimo, sva se z Majo odločila, da narediva ta korak in “odpreva” najin svet tudi vam ter spomniva na stvari, ki so nama pomembne. Nasmeh, pogled, ljubezen in zaupanje v družini. Tega nam ne more vzeti nihče," je prepričan Gašper.

Pesem govori o pravih vrednotah, o stvareh, ki so pomembne. Govori tudi o tem, da se lahko svet popolnoma spremeni, da nam lahko vzamejo vse. "A če imaš ob sebi osebo, s katero si lahko popolnoma tak, kakršen si, ki te brezpogojno sprejema in ljubi, lahko premagaš vse. To je največji uspeh in dar v življenju. Hvaležen sem, da sam to imam. Svojo srečo bi rad delil z vsemi vami in vam ob prihajajočih praznikih zaželel čim več lepih trenutkov z ljudmi, ki vam ogrejejo srce. Upam, da bo k lepšemu decembru z enim delčkom pripomogla tudi moja skladba. Za vas sta tukaj moja pesem in videospot Samo tvoj," je povedal Gašper in s temi besedami simpatični Dolenjec na pot med poslušalce pospremil tudi svoj nov izdelek.

Povejmo še, da je video spot na sklado "Samo tvoj" snemal v Prlekiji, na idilični lokaciji v naravi, v  "Koči na samem".

R.M.

Gašper Rifelj v pesmi "Samo tvoj"

Galerija

foto: Rok Mihevc
foto: Rok Mihevc
foto: Rok Mihevc
foto: Rok Mihevc
foto: Rok Mihevc
foto: Rok Mihevc
foto: Rok Mihevc
foto: Rok Mihevc

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava