Ta veseli dan v Krškem, Brežicah, Ribnici, Kočevju...

3.12.2020 | 13:05

Ta veseli dan v Krškem, Brežicah, Ribnici, Kočevju...

Na današnji »Ta veseli dan kulture« kulturne ustanove po Sloveniji na široko odpiramo svoja vrata in obiskovalce vabimo na najrazličnejše brezplačne dogodke. Letos, že enaindvajsetič zapored, jih odpiramo le simbolično.

KRŠKO

Vseslovenski akciji se že vrsto let pridružujejo tudi v Kulturnem domu Krško. Ker ob letošnjem Ta veselem dnevu kulture obiskovalcev žal ne morejo povabiti na dogodke in v njihove razstavne prostore, so tokrat pripravili spletno različico praznovanja. Na voljo je vrsta spletnih programov.  

Grad Rajhenburg
Vladimir Leben, Iz rok v usta - video predstavitev razstave, Nina Sotelšek. Dostopno na FB in spletni strani Gradu Rajhenburg.

Mestni muzej Krško
Špela Sečnik in Nina Sotelšek: Predstavljamo muzejske predmete, serija spletnih predstavitev gradiva in predmetov, ki jih hranijo v zbirkah Mestnega muzeja Krško. Dostopno na FB in spletni strani Mestnega muzeja Krško.

Prvi krški borci: Rado Kaplan, dopolnitev razstave, spletna predstavitev, dr. Helena Rožman. Dostopno na FB in spletni strani Mestnega muzeja Krško.

Galerija Krško
Galerija Krško – pet dekad in pol, serija spletnih predstavitev preteklih razstav, preko gradiva, ki ga hranijo v muzejski dokumentaciji, Nina Sotelšek. Dostopno na FB in spletni strani Galerije Krško.

BREŽICE

Tudi Posavski muzej Brežice se trudi omogočiti čim večji dostop do svojih vsebin na spletu. Z rednimi objavami na njihovi spletni in Facebook strani na daljavo ponujajo zgodbe, ki so jih in jih še pišejo prebivalci Posavja. Uspešnost njihovega delovanja je povezana tudi z obiskovalci, zato so  ob Tem veselem dnevu kulture pripravili vprašalnik, s katerim želijo izvedeti več o pogledu obiskovalcev na delo Posavskega muzeja Brežice, želijo pa si tudi nekaj odgovorov glede sodelovanja. Naj bo Ta veseli dan vseeno vesel ter posvečen kulturi.

METLIKA

Knjižnica Metlika bo danes ob 15.uri objavila novo pravljico, ki si jo bo možno spletno ogledati kadarkoli.

RIBNICA

Galerija Miklova hiša v Ribnici vabi k ogledu spletnega predavanja o sakralni likovni dediščini, ki se skriva za zidovi ribniške župnijske cerkve. Predavanje je namenjeno spoznavanju oljnega slikarstva iz obdobja 19. in začetka 20. stoletja.

KOČEVJE

V Pokrajinskem muzeju Kočevje bodo obudili dogajanje zadnjih petih let. V teh dneh vse do petka bodo objavljali najbolj zanimive utrinke, ki so jih skupaj z obiskovalci ustvarili pred leti na Ta veseli dan kulture. Zato večkrat obišite muzejsko FB stran.

R.M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava