Utrinki iz šole na daljavo

3.12.2020 | 09:25

Tretješolka Lara s svojimi mucami

Tretješolka Lara s svojimi mucami

Šola na daljavo prinaša nove izzive za učence, starše in učitelje. Čas hitro teče in za nami je že četrti teden pouka na daljavo. Učitelji učni proces skrbno načrtujemo, izvajamo in vodimo. Veseli smo vse boljšega odziva učencev. Postali so spretni in iznajdljivi, vse bolj pa kažejo tudi veselje in zadovoljstvo, ko vidijo svoje sošolce od daleč in jim tako pridejo bolj blizu.

Vsi skupaj smo sprejeli in se navadili na povsem drugačno obliko pouka. Pogovarjamo se po različnih komunikativnih kanalih kot so spletne učilnice, e-pošta in ZOOM srečanja. Le-ta so najboljša, saj se učitelji in učenci s svojimi sošolci vsaj vidimo, pogovarjamo, morda pošalimo in tako začutimo tisti »pravi« pouk. Veseli smo sporočil in izdelkov, ki jih mladi pridno pošiljajo in odgovorno opravljajo dane naloge. Pridni in skrbni so tudi njihovi starši. Zavedamo se, da jim nudijo pomoč, podporo in ljubezen, ki jo otroci v tem času še bolj potrebujejo.

Tudi letos smo obeležili tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« Vodstvo šole in zaposleni podružnice smo preko razrednih ur in podaljšanega bivanja mlade seznanili s pomembnostjo tradicionalnega zajtrka. Poudarili smo, da je zelo pomembno redno zajtrkovanje ter poseganje po lokalnih živilih, kjer je pot z njive do krožnika čim krajša. Na ta način povečujemo samooskrbo s hrano, ki so jo pridelali slovenski kmetje.

Slovenski zajtrk je vključeval kruh, maslo, mleko in jabolko. Le-tega so pripravili učenci doma, skupaj s starši. Veseli smo njihovih pozitivnih odzivov in fotografij, ki so nam jih poslali. Na njih je čutiti, da uživajo v skupnih zajtrkih, se veliko gibajo na svežem zraku, hodijo na daljše in krajše sprehode in ustvarjalno preživljajo prosti čas.

Drugošolka Tanita uživa tudi na sprehodih

Drugošolka Tanita uživa tudi na sprehodih

Želim, da se prav kmalu vsi vrnemo v šolo, skupaj zakorakamo v mesec december in ga napolnimo z našimi skritimi željami, s toplo bližino učencev in učiteljev ter skupaj prepodimo vse stiske minulih tednov. Bodimo radostni in zavedajmo se, da smo skupaj močnejši, saj znamo in zmoremo.

                                                                        Majda Kolenc
OŠ Šmihel, POŠ Birčna vas, Novo mesto

Galerija

Anže, 4.r.- Čebelnjak
Jošt, 4.r.- Živali iz naravnih materialov
Lara, 3. a - Muce
Lucija, 3. a - Muce
Luka, 2.r. - Matematični problemi in izzivi
Luka, 2.r. - Pisane črke
Nejc V., 4.r. - Jesensko drevo
Nely, 2.r. - Ježka
Neža, 3.a - Piratska muca

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava