DM na dobrodelnem petku zbral skoraj 20 tisoč evrov za družine v stiski

30.11.2020 | 13:10

DM na dobrodelnem petku zbral skoraj 20 tisoč evrov za družine v stiski

Drogerie markt ali krajše DM je črni petek poimenoval “dobrodelni petek” in ga zadnji petek v mesecu novembru obeležili z zbiranjem sredstev. Namesto popustov so pet odstotkov dnevnega prometa namenili dobrodelnosti. Končni znesek v vrednosti 19.627 evrov bodo donirali Radiu 1, s katerim v okviru projekta »28 ur dobrodelnosti« letos že šesto leto zapored pomagajo socialno ogroženim družinam.

Minuli petek je bilo v prodajalnah DM po vsej Sloveniji v ospredju medsebojno sodelovanje, saj je potekal t. i. dobrodelni petek - že drugi po vrsti, ki ga podjetje DM Drogerie markt Slovenija obeležuje sočasno s črnim petkom. Za razliko od svetovnega praznika nakupovanja Black Friday, kjer se ljudje podajo na lov za velikimi nekajdnevnimi popusti, je DM 5 odstotkov dnevnega prometa, ki so ga ustvarile prodajalne in spletna trgovina, namenil dobrodelnemu maratonu, ki ga konec decembra že tradicionalno izvede Radio 1.

Skupaj s pomočjo kupcev, ki so s svojim nakupom sodelovali v projektu, je DM zbral 19.627 evrov, z zbranim denarjem pa bodo pomagali pomoči potrebnim materam samohranilkam, otrokom, brezdomcem in ostalim socialno ogroženim ljudem, so pri DM zapisali v sporočilu za javnost.

R.M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava