Policija poziva k spoštovanju ukrepov in ob morebitnih shodih napoveduje ukrepanje

26.11.2020 | 14:15

Z nedavnega protesta v Ljubljani (Foto: Reporter)

Z nedavnega protesta v Ljubljani (Foto: Reporter)

Na policiji so v zadnjem času v javnosti zaznali več pozivov na shoda, ki naj bi, kot navajajo, v Ljubljani potekala danes in v petek. Ob tem opozarjajo, da bo policija nadzirala spoštovanje ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije in v primeru kršitev ukrepala. Pozivajo k odgovornemu ravnanju in spoštovanju ukrepa o prepovedi zbiranja.

Kot so zapisali na policiji, bodo območje, kjer bo zaznan morebitni shod, ter konkretni postopki s policisti videonadzorovani. Morebitne udeležence shoda so pozvali k upoštevanju opozoril in navodil policije ter spoštovanju vseh odlokov glede omejitve gibanja in zbiranja ljudi. Trenutno namreč zbiranja ljudi na javnih mestih zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije niso dovoljena.

Na policiji so tudi poudarili, da s tem ne posegajo v pravice posameznikov do zbiranja in svobode izražanja, "vendar pa je treba razumeti, da so odrejeni ukrepi izjemnega pomena za zdravje vseh nas in jih je treba upoštevati". "Vse pozivamo, naj ravnajo odgovorno in spoštujejo ukrepe za zajezitev epidemije koronavirusa, tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih," so zapisali.

V zadnjem času je sicer na precej polemik na družbenih omrežjih naletel poziv poslanca SD Matjaža Nemca, ki je na Twitterju zapisal, da naj bi se danes zgodil naslednji nasilni incident in se vprašal, ali bodo pristojni naredili vse, da se nasilje prepreči. Na slednje se je med drugim odzval predsednik vlade Janez Janša, ki je na Twitterju zapisal, da je do zdaj Nemec edini, ki je napovedal nasilne proteste. Poslanec SNS Zmago Jelinčič pa se je vprašal, od kje Nemcu podatek, da bo protest in da bo nasilen.

R.M./STA

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava