V letošnji akciji Manj svečk za manj grobov zbrali več kot 9.000 evrov

26.11.2020 | 07:10

Akcija Manj svečk za manj grobov je uspela

Akcija Manj svečk za manj grobov je uspela

V letošnji ekološko-humanitarni akciji Manj svečk za manj grobov so zbrali 9.234 evrov, so sporočili iz Fundacije Svečka. Zbrana sredstva bodo namenili Helikopterski enoti nujne medicinske pomoči za termometre ter naprave za ogrevanje infuzije, ki se bodo uporabljale za oskrbo poškodovancev s podhladitvijo, so zapisali.

Namensko zbrana sredstva bodo namenjena tudi nakupu avtomatskega defibrilatorja AED, ki se bo nahajal v občini Dol pri Ljubljani, ter za terapije otrok s težavami v razvoju v Mariboru in Murski Soboti, so v sporočilu za javnost še pojasnili v Fundaciji Svečka.

Letošnja ekološko-humanitarna akcija Manj svečk za manj grobov je potekala pod geslom Ravnajmo odgovorno, ohranimo lep spomin, darujmo za reševanje življenj in letos ostanimo doma. Koordinatorji in prostovoljci so pozivali ljudi k omejevanju obiskov pokopališč v času, ko je pričakovati gnečo, in s tem prispevali tudi k omejevanju širjenja okužb z novim koronavirusom, so zapisali. V fundaciji so v ta namen posneli tudi serijo kratkih videoposnetkov, v katerih se spominjajo pokojnih, sredstva pa je bilo možno darovati preko SMS virtualnih svečk in UPN nakazil vse do tega tedna.

"Z zbranim zneskom smo izredno zadovoljni, saj bomo kljub temu, da smo se simbolično odrekli fizičnemu zbiranju na pokopališčih, lahko reševali življenja ter lajšali zdravstvene težave," so zapisali.

R.M./STA

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava