VIDEO: Kako so se oblačili znameniti Krčani

20.11.2020 | 13:30

Znameniti Krčani

Znameniti Krčani

Krško - Javni sklad za kulturne dejavnosti Krško je v sodelovanju z Občino Krško, Centrom za promocijo turizma in partnerji ustvaril projekt »Desetletje spominov z znamenitimi Krčani«. Na centru pravijo, da projekt pomembno prispeva k turističnemu razvoju in promociji občine Krško.

Letošnje leto je v občini Krško namenjeno 500-letnici rojstva rojaka Adama Bohoriča in danes, na dan njegove smrti, objavljamo zanimiv video, ki je nastal v sklopu omenjenega projekta.

Projekt »Oblačilni videz znamenitih Krčanov« je bil zasnovan leta 2009 v času prenove Valvasorjevega kompleksa in je zaživel 30. marca 2010 na slovesni otvoritvi prenovljenega Valvasorjevega kompleksa z otvoritvijo Mestnega muzeja Krško. Idejno je projekt s prvotnim poimenovanjem »Prebivalci Valvasorjevega kompleksa« zasnovala Alenka Černelič Krošelj, takratna kustodinja Mestnega muzeja Krško, v sodelovanju s takratno vodjo OI JSKD Krško Sonjo Levičar, ob podpori in financiranju Občine Krško. Posebna zahvala gre za to tudi Bernardki Zorko in Ireni Mesinger.

Desetletje spominov ob oživljanju desetih likov znamenitih Krčanov, ki so pomembno sooblikovali in pustili sledi v prostoru in času vse od 16. stoletja pa tja do začetka 20. stoletja, obujajo ljubiteljski igralci okoliških kulturnih društev, ki predano in z veliko mero entuziazma uresničujejo poslanstvo in skrbijo, da projekt živi in se razvija še naprej.

Oglejte si nekaj najprepoznavnejših Krčanov in kako so se v takratnem obdobju oblačili.

R.M.

Znameniti Krčani in njihovo oblačenje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava