VIDEO: Klemen Slakonja z božičnim EP-jem

20.11.2020 | 09:40

Klemen Slakonja (Foto: FB)

Klemen Slakonja (Foto: FB)

Za Brežičana Klemna Slakonjo, ki ima vrsto talentov in ga je svet spoznal predvsem zaradi video posnetka, v katerem je imitiral Putina "Putin, Putout" je konec letošnjega leta poseben. Podpisal je namreč pogodbo s svetovno znano glasbeno založbo Universal Music in se tako pridružili številnim slavnim glasbenim ustvarjalcem, ki ustvarjajo pod njenim okriljem.

Pogovori z založbo sicer segajo že v leto 2016, ko je Slakonja vstopil na svetovno sceno. Ustvaril je namreč video spot Putin, Putout in do danes z njim dosegel več kot 34 milijonov ogledovov. A takrat je imel Klemen preveč obveznosti v gledališču. Zdaj je v Drami dal odpoved, kar pa še ne pomeni, da se bo igri povsem odrekel. Se je pa zaradi pogodbe z Universal Music odločil, da bo v ospredje postavil glasbo. Da je tudi tu izjemen, je pokazal že neštetokrat in mnogi so mnenja, da bi bil prav Klemen Slakonja najboljša izbira za predstavnika Slovenije na Eurosongu.

Prav danes je izšel božični EP Under My Xmas Tree, na katerem je nekaj božičnih klasik in avtorska pesem, ki jo je Klemen premierno predstavil pred dnevi na Valu 202. S priznanim jazz kitaristom Igorjem Leonardijem sta že poleti preigravala vse možne božične pesmi in pripravljala aranžmaje. In že takrat je pesem Rudolph The Red-Nosed Reindeer, postala njegova najljubša božična pesem. Skladbe na EP so tokrat samo v digitalni obliki, v angleškem jeziku, ena pa delno v nemškem. Je pa na njem tudi avtorska pesem Under My Xams Tree, kar bi v prevodu pomenilo »Pod mojo jelko«. Sprva je avtorsko skladbo želel posneti v slovenščini, a nekako ni šlo, zato je ostala kar v angleškem jeziku. Zdaj bo digitalni EP do prihodnjega leta nadgradil v album, vmes pa že nastaja tudi nekaj novega materiala za prvi samostojni album, ki bo izšel pod okriljem svetovno znane založbe Universal Music. Omenjena založba sodeluje z mnogimi svetovno znanimi glasbeniki kot so na primer Elton John, Mariah Carey, Lady Gaga, Rihanna, Taylor Swift in številni drugi. Morda pa v prihodnje Klemen Slakonja posname tudi kakšen duet s svetovno zvezdo, ali pa to postane kar sam.

Tokrat smo za predvajanje izbrali venček slovenskih evrovizijskih, glavna zvezda pa izjemni Klemen Slakonja, talent, ki se v Sloveniji morda rodi zgolj vsakih 100 let.

R.M.

Venček slovenskih evrovizijskih v izvedbi Klemna Slakonje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava