V Metliki bodo zbirali nevarne odpadke

17.11.2020 | 15:10

Foto: Dolenjski list/arhiv

Foto: Dolenjski list/arhiv

Nevarni odpadki nastajajo v vsakem gospodinjstvu in ne sodijo v zabojnik med mešane komunalne odpadke ali celo v kanalizacijo. Metliška komunala zato vsako leto organizira akcijo zbiranja teh odpadkov. Občane poziva, da do dneva zbiranja nevarne odpadke hranijo doma, v originalnih embalažah, na dan zbiranja pa jih oddajo na eno od zbirnih mest. Nevarne odpadke iz gospodinjstev lahko posamezniki oddajo brezplačno.

Kot so zapisali pri metliški komunali, z nepremišljenim odlaganjem nevarnih odpadkov lahko povzročimo hudo škodo – zastrupimo okolje in ogrozimo lastno zdravje ter zdravje drugih. Nevarnih gospodinjskih odpadkov zato nikoli ne smemo odlagati skupaj z drugimi gospodinjskimi odpadki.

Vsakoletna akcija zbiranja nevarnih odpadkov za gospodinjstva bo ob prisotnosti pooblaščene osebe organizirana prihodnjo soboto, 21.novembra, od 9. do 17.ure na parkirišču Pungart v Metliki.

Med nevarne odpadke sodijo odsluženi akumulatorji, baterije, barve in topila, kemikalije, škropiva, motorna olja in masti, pesticidi, pralna in kozmetična sredstva, ki vsebujejo nevarne snovi, pa zdravila, neonske cevi oziroma vse, kar je opremljeno s simboli za nevarne snovi in njihovo embalažo.

R.M.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

17.11.2020+1     + (1)     – (0)     Oceni vl 

Akcija za petico! Ne vem kako je v Črnomlju, verjetno mi je datum zbiranja nevarnih odpadkov ušel iz spomina. Prav je, da se take stvari oglašujejo tudi na spletu, kot je to naredila metliška Komunala. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava