Kultura iz domačega kavča

31.10.2020 | 11:45

Kultura iz domačega kavča

V sodelovanju z Belokranjskim muzejem Metlika je Kulturni center Semič postavil dokumentarno razstavo z naslovom Belokranjsko muzejsko društvo Metlika 1949-2019. Razstava je nastala ob 70. obletnici delovanja društva in predstavlja skromno zahvalo Belokranjskega muzeja Metlika, s katero se je želel prikloniti zanesenjakom, ki so leta 1949 postavili temelje za razvoj muzejske dejavnosti v Beli krajini in vsem njihovim naslednikom.

Ker zaradi ukrepov ob zajezitvi širjenja bolezni Covid 19 ogled v prostorih KC Semič trenutno ni možen, vam omogočajo, da si pregledno razstavo ogledate kar doma, preko interneta.( https://www.youtube.com/watch?v=ZVSf64gMwqI)

Predstava Dundo Maroje kar preko spleta

Ker smo ponovno, da bi preprečili širjenje virusa, primorani, javno življenje in druženje začasno prekiniti, gledališčniki v skrbi za naše kulturno življenje ponujajo oglede nekaterih predstav.

Tokrat vabimo na ogled ambientalne predstave Dundo Maroje Marina Držića, ki jo je v SNG Nova Gorica leta 2008 režiral Boris Kobal. (https://vimeo.com/415481856?fbclid=IwAR12PYClLZ7gP0c3HmZzFTzsJPWOsa2I6F-iDEVIBdowXyFVtZv473NRJ4Q)

Dundo Maroje (1551) velja za najslavnejših hrvaških renesančnih komedij, s katero je Držić postal eden največkrat uprizarjanih dramatikov ne samo na domačih odrih in festivalih. Komedija je na Goriškem prvič zaživela leta 1962, uprizorilo jo je takratno polprofesionalno Goriško gledališče...

L. M.


Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava