Dve Gogini poslastici za turobne dni

29.10.2020 | 11:00

Gogini novosti čakata na svoje bralce

Gogini novosti čakata na svoje bralce

Zaradi korona ukrepov je tudi novomeška knjigarna Goga do nadaljnjega zaprta. Vendar pa so za knjižne molje vedno na voljo v njihovi spletni knjigarni.

Trenutno sta aktualni dve knjižni novosti. Gre za prevoda mednarodno uveljavljene avtorice Maejolijn van Heemstra »In njegovo ime bo« in avtorja Pajtima Statovca »Moj mačkon Jugoslavija«.

»Vse preveč človeška potreba, da bi prikrili zlo in hrepenenje po iskreni resnici, postaneta proti koncu čedalje bolj oprijemljiva. V tem tiči mojstrstvo knjige »In njegovo ime bo«, zaradi česar to ni samo navdušujoča knjiga o zapleteni naravi vojnega junaštva, temveč tudi neodložljivo literarno delo o našem odnosu do druge svetovne vojne in preteklosti na sploh,« so zapisali pri NRC Next o tem izjemnem romanu.

The New York Times pa je o drugem prevodu romana »Moj mačkon Jugoslavija« zapisal: »Katerim pripadnikom družbe sta dovoljena upanje in sanje? To vprašanje tiči v osrčju romana Moj mačkon Jugoslavija na Kosovu rojenega finskega pisatelja Pajtima Statovca, čigar mednarodno priznani prvenec je nenavadna, zastrašujoča in scela izvirna raziskava razselitev in poželenja.« To je zagotovo aktualna tema današnjega mednarodnega prostora.

V teh dneh pa je pri Gogi aktualen tudi projekt Mali knjigobus. Pripravili so bralne in ustvarjalne delavnice na spletu. Vsak dan v času šolskih počitnic mladi prebirajo novo zgodbo in izdelajo kaj zanimivega.

R.M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava