Mladinski center Krško se ponovno seli na splet

25.10.2020

MC Krško

MC Krško

Ponovno je prišel čas, ko smo, zaradi upoštevanja nujnih ukrepov za zajezitev okužb z novim koronavirusom, primorani omejiti osebne stike, delati od doma in zapreti vrata Mladinskega centra Krško. Zaradi ukrepov smo ostali brez našega glavnega načina delovanja, ostali smo brez osebnega stika z mladimi in klasičnega mladinskega dela.

Aktivnosti na splet

Tako kot v času pomladne karantene, ko smo se v MC Krško pričeli ukvarjati z novimi oblikami dela – z digitalnim mladinskim delom, smo se tudi sedaj odločili, da svoje aktivnosti, ki jih navadno izvajamo v živo, preselimo na splet. Mladi, ki se navadno zbirajo v mladinskem centru, so ostali brez medsebojnega druženja in aktivnosti v živo, zato jim želimo z digitalnimi vsebinami krajšati čas ter jim omogočiti kakovostne izobraževalne vsebine na spletu. Tako kot mediji, ki v trenutni situaciji poleg stroke, igrajo eno izmed najpomembnejših vlog, se zavedamo resnosti situacije in želimo mlajšo populacijo na ta način spodbujati k spoštovanju ukrepov, ki so nujno potrebni za uspešno zajezitev okužb.

Digitalno mladinsko delo

Mladinski delavci smo v ta namen, na profilih MC Krško na družabnih omrežjih Facebook, Instagram, YouTube in po novem tudi na platformi Discord, postali zelo aktivni in pričeli objavljati digitalne vsebine, s katerimi želimo izobraževati, zabavati ter predvsem vzbuditi zanimanje in sodelovanje mladih. Pričeli smo z objavami kuharskih receptov, naredi-sam video navodil, ustvarjalnih tutorialov, z objavami za skupinsko igranjem spletnih kvizov in igric ter z objavami predlogov glasbe, knjig in filmov, ki so jih za mlade priporočili naši mladinski delavci. Po novem smo vzpostavili tudi platformo Discord, kjer se mladi lahko družijo in med seboj komunicirajo v različnih »sobah«, kot so to počeli v živo v mladinskem centru. V okviru te platforme pa bodo lahko, poleg komuniciranja, skupaj z mladinskimi delavci tudi aktivno sodelovali pri ustvarjanju glasbe, skupinskem igranju igric, kuharskih receptih, ustvarjalnih delavnicah, učenju tujih jezikov, sodelovali pa bodo lahko tudi pri pripravi časopisa in raziskovali delovanje mladinskega gledališča ter še marsikaj zanimivega. Poleg zabave pa bodo imeli na voljo tudi online učno pomoč, v sklopu katere bodo naši mladinski delavci ponujali pomoč učencem in dijakom pri boljšem razumevanju različnih predmetov.

Namesto ključnika #pridipridi, ki so ga v tem času v MC Krško navadno uporabljali za oglaševanje hiše strahov, ki so jo vsako leto znotraj stavbe mladinskega centra pripravili za noč čarovnic, tokrat ponovno vabijo s ključnikoma #mczavse in #ostanidoma, ker mi pridemo k tebi!

Spremljajte naše profile, vsak dan objavljamo zanimive vsebine. 

Tanja Brate, Strokovna sodelavka na projektu MVP - Mladi v praksi, Mladinski center Krško

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava