Ustvarjanje se seli na splet

23.10.2020 | 13:30

Ustvarjanje se seli na splet

V Trebnjem je bila prva sobota v mesecu rezervirana za Sobotno galerijsko dopoldne, tradicionalni projekt, ki ga pripravlja trebanjska izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD) v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Trebnje in CIK-om Trebnje - Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje. Zaradi novega koronavirusa pa se z novo sezono ustvarjalnice, ki so namenjene vsem generacijam, selijo na splet.

V novi sezoni so organizatorji zasnovali šest delavnic. Oktobra bo Tina Železnik prikazala izdelovanje nakita iz polimerne mase, novembra bo Nina Kolar izdelovala cvetje iz žice in najlona, decembra pa Nina Mdđenović še pop-up knjigo in voščilnice. Ustvarjanje se bo nadaljevalo prihodnje leto, ko bo januarja Tanja Vesel izdelovala lutke, februarja bo Nataša Zaletelj prikazala preprosto risanje živali, marca pa bo Alenka Stražišar Lamovšek izdelovala gregorčke.

Dokler razmere ne bodo dopuščale izvedbe ustvarjalnice, se ustvarjanje seli na svetovni splet. Prikazi posameznih ustvarjalnih tehnik bo vsak mesec objavljeni na facebook strani JSKD OI Trebnje. Med tem na trebanjski JSKD snujejo tudi druge izobraževalne vsebine, ki bodo prav tako na spletu dostopne brezplačno.

JSKD OI Trebnje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava