VIDEO: Helenini štirje letni časi

15.10.2020 | 12:10

Helena Murgelj se v Stražo rada vrača, saj ima tam sorodnike, prijatelje in znance.

Helena Murgelj se v Stražo rada vrača, saj ima tam sorodnike, prijatelje in znance.

VIDEO: Helenini štirje letni časi
VIDEO: Helenini štirje letni časi

Kulturno umetniško društvo Straža je v tamkajšnjem kulturnem domu v ponedeljek odprlo razstavo fotografij ljubiteljske fotografinje Helene Murgelj z naslovom Štirje letni časi. Te predstavljajo različne motive iz naselij Občine Straža, kjer leži njena rojstna vas Prapreče, ter z Otočca in njegove okolice, kjer živi z družino.

»Začelo se je s pisanjem prispevkov v časopise. Sestavke so spremljale tudi fotografije in tako se je začela moja fotografska pot. S fotografiranjem se ukvarjam že četrt stoletja. Fotoaparat je postal moj stalni spremljevalec in v njegov objektiv ujamem najrazličnejše skrite kotičke ter lepe trenutke in doživetja iztrgam pozabi. Motive iščem v naravi in v ljudeh v bližnji in daljni okolici,« je o hobiju povedala Murgljeva. Prispevke objavlja v različnih medijih in sodeluje na natečajih, kjer je bila tudi že nagrajena.

Štirje letni časi so njena peta samostojna razstava fotografij, pred tem se je javnosti predstavila z razstavami Popotovanje s fotoaparatom, Moj kraj Otočec, Gasilci in naš kraj ter Moje cvetje. 24 fotografij na osmih panojih, po šest za vsak letni čas, lepo dopolnjujejo barvne podlage panojev (zelena, rumena, rjava, svetlo modra) in verzi iz zbirke Ptice upanja njene prijateljice Magde Kastelic Hočevar. Tudi plakat na odprtje je vabil z njenim verzom: »Vsak letni čas ima svoj čar in vse po vrsti imam rada …«

Odprtje razstave so morali organizatorji zaradi najnovejših ukrepov v zvezi z koronavirusom zapreti za javnost, posnetek pa si lahko ogledate na družbenih omrežjih. Razstava je na ogled v avli kulturnega doma do nadaljnjega, in sicer vsak dan v času delovanja knjižnice.

M. Ž.

Helena Murgelj o svojih fotografijah

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava