Sevnica ima edino žensko futsal ekipo v Posavju

12.10.2020 | 09:25

Sevnica ima edino žensko futsal ekipo v Posavju
Sevnica ima edino žensko futsal ekipo v Posavju

Sevnica se ponaša z edino žensko futsal ekipo, Klub malega nogometa Sevnica, v Posavju. Dober mesec po žrebu parov se je pretekli vikend začela 8. sezona Ženske futsal lige, v kateri bodo to pot igrali štirje klubi: t.j. ŠD Košana, ŽNK Celje, KMN Sevnica ter KMN Slovenske gorice.

Prva tekma 8. sezone je potekala v soboto, 10. 10. 2020, v Slovenskih Goricah. Dekleta KMN Sevnica so se v prvem krogu pomerila s tri kratnimi državnimi prvakinjami, KMN Slovenske Gorice. V prvem polčasu so dekleta prikazale odlično igro, borbenost, nepopustljivost in srčnost ter odšle na odmor s prednostjo 2:1.

V drugem polčasu pa so kljub borbenosti in "garanju" na igrišču prijele 3 zadetke. Tokrat je bila sreča in kar nekaj sodniških odločitev na strani nasprotnic, kar so te s pridom izkoristile. Vendar dekleta domov niso odšla sklonjenih glav. Na igrišču so pustila srce in kljub porazu pokazale, da resno ciljajo na visoko mesto v letošnji sezoni. Na tekmi sta zadetka za KMN Sevnica prispevali Eva Primc v 4. minuti in Nuša Kukovič v 6. minuti. Razliko je v 16. minuti prepolovila Sara Adam in v 28. minuti izenačila rezultat na 2:2. Sara Adam je v 29. minuti povišala prednost KMN Slovenske Gorice na 3:2, končno zmago pa je potrdila v 35. minuti Jerneja Senekovič. Tekma je bila zaradi ukrepov preprečitve novega korona virusa odigrana za zaprtimi vrati ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ. Dekleta KMN Sevnica so tekmo prenašale v živo preko njihovega facebook profila. Vsem, ki so spremljali tekmo, navijali za dekleta in bili tako ali drugače v mislih z dekleti se zahvaljujejo! Naslednjo tekmo bodo dekleta KMN Sevnica odigrala 18. 10. 2020 v Košani.

Nogomet jih je naučil, da je slediti sanjam pomembnejše od sanj samih. V nekaj se globoko in z iskreno srčnostjo potopiti - nenehno se izboljševati, nikdar ne odnehati ... To je izpolnitev. To je uspeh!!!

Tjaša Rakar, KMN Sevnica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava