Pod Šmihelskim mostom podirajo poligon za rolkanje; v načrtu nov Skatepark

29.9.2020 | 13:50

Na Loki so potekala rolkarska tekmovanja (foto: arhiv; B. B.)

Na Loki so potekala rolkarska tekmovanja (foto: arhiv; B. B.)

S ploščadi pod Šmihelskim mostom na levi strani reke Krke bo Zavod Novo mesto, ki je v vlogi upravljalca Športnega parka Loka, do 1. oktobra 2020 odstranil elemente, ki so del poligona za rolkanje, t. i. skatepark.

Razlog za odstranitev je neustreznost, dotrajanost in posledično nevarna uporaba elementov ter skrb za varnost, urejenost in estetsko podobo javnega urbanega prostora v Novem mestu.

Elemente je Zavod Novo mesto deloma predal v last in hrambo predstavnikom zainteresirane javnosti, deloma, gre predvsem za popolnoma neuporabne dele, pa bo odpeljal na deponijo.

Območje, kjer je bil do sedaj t. i. skatepark, je namenjeno novi urbani preureditvi. Gre za površine, ki so del varovanja obvodnih območij najvišje kakovostne vrednosti, zato je pomembno, da je urejeno v skladu z vsemi predpisi in omejitvami, ki regulirajo tovrstne prostore.

Predlog ureditve bo izdelan na način, ki bi lahko vključeval tudi elemente skateparka.

Mestna občina Novo mesto načrtuje izgradnjo novega, sodobnega in certificiranega skateparka na eni izmed lokacij v Novem mestu ali bližnji okolici. V teku je izbor možnih lokacij in preverba parcel tako z vidika lastništev kot tudi primernosti umeščanja novih programskih vsebin v mestno strukturo, dokončna odločitev pa še ni sprejeta.

Zavod Novo mesto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava